[6V5 Variant] Wymiana kostki stacyjki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marogo
Newbie
Newbie

[6V5 Variant] Wymiana kostki stacyjki

Post autor: marogo »

Witajcie:-)

Mam uwaloną kostkę stacyjki (nie załącza rozrusznika), więc chciałbym ją wymienić. Tymczasowo odpalam auto mostkując gruby czerwony przewód z czerwono-czarnym. Jeszcze nie zdążyłem się przyjrzeć, jak kostka jest mocowana do stacyjki, więc chciałbym zapytać, czy dużo z tym roboty, co trzeba odkręcić, na co uważać? Mam nadzieję, że nie trzeba ściągać kierownicy  ;D
r
raf7
Początkujący
Początkujący

Post autor: raf7 »

marogo pisze: Witajcie:-)

Mam uwaloną kostkę stacyjki (nie załącza rozrusznika), więc chciałbym ją wymienić. Tymczasowo odpalam auto mostkując gruby czerwony przewód z czerwono-czarnym. Jeszcze nie zdążyłem się przyjrzeć, jak kostka jest mocowana do stacyjki, więc chciałbym zapytać, czy dużo z tym roboty, co trzeba odkręcić, na co uważać? Mam nadzieję, że nie trzeba ściągać kierownicy  ;D

wymieniałem w 6N 5 lat temu, mocowana jest na takiej obejmie korpusie stalowym do kolumny i przykręconą małą srubką na bank trzeba było ściągać kierownice i taki pierścień za pomocą ściągacza. Można próbować wyrwać ją i pozbawić tego mocowania na śrubkę, tylko nie pamiętam czy będzie się czegoś trzymała. Tak na przyszłość nie kupuj tańszego badziewia (biała kostka marki Topran), bo będziesz 2 razy to samo powtarzał w niedługim odstępie czasu. Nr oryginału 6N0 905 865A
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 19:56 przez raf7, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”