Witam.Sprawa dotyczy auta Polo 9n 1,9 tdi 2002 r. Problem jest taki ze ma drgania podczas jazdy,drgania czuc porzadnie przy 120 km nie da sie szybciej jechac.Po wymianie tarcz,klockow i przemiany koł tył na przod (teraz mam letnie a wczesniej tez tak robil na zimówkach) i dalej drga. bylem na trzepakach i nic nie znalezli.sam sprawdzalem pol dnia zawieszenei z druga osoba i tez nic.Jak przy 120 km dam na luz i wcisne sprzegło tez telepie kierą. robilem kółka na lewo i prawo czy przeguby strzelaja i nie strzelaja. przeguby tez zdrowe.Zaczeło sie tak robic pod koniec zimy.
poduszki silnika i skrzyni okey . ci co sprawdzal iauto na szarpakach tez rece rozkładali ale jeden mowil zebym jecham na geometrie a drugi mowi ze jak tak sie zieje to by piaste podejrzewal.ale jak krece kolem to idzie prosto.
Wiem ze to jest sprawa szukaj igły w stogu siana ;/ Auto jest zony i ona uzytkuje na co dzień.A wał jak sprawdzic z tym ciezarkiem ? Naprawde znam to auto i nie ma nigdzie luzow w zawieszeniu.sam łomem ruszalem wszystkie czesci i szarpalem kołem i keirą i nic nic nic ;/
no tak patrzalem dzisiaj to na malej połosi jest slad a na duzej nie ma ale jest jedno ale. . auto mam 4 lata i wczesnei jnei bylo tego ciezarka na półosi.
a mzoe na geometrie pojechac czy oni tez nie zbadaja tego?
wejdź do kanału pod auto i sprawdź czy wewnętrzne przeguby przy skrzyni nie mają luzów na boki. Taki luz powoduje że półoś drży przy pewniej prędkości.
sprawdź, na pewno nie zaszkodzi.
A na bank masz sprawne silentblocki te duże w wahaczach? A jabłka na drążkach kierowniczych? Bo diagnosta patrzy na końcówki drążków przy kole a wybite jabłka w przekładni kierowniczej to już ciężko zdiagnozować.
Sprawdź jeszcze to. Niech druga osoba trzyma kierownice w środku na sztywno a ty na podniesionym zawieszeniu poruszaj kołem prawo-lewo czy czuć jakiś luz na układzie kierowniczym.