[6n2] Brak światła cofania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Avvi
Newbie
Newbie

[6n2] Brak światła cofania

Post autor: Avvi »

Cześć, zakładam nowy temat-nie znalazłam podobnego problemu w starszych.
1)Mam problem z moim Polo, nie działa światło cofania, żarówka wymieniona, przewody przy lampie ok, nie jest nic zaśnieżałe, bezpieczniki ok, gdzie mogę szukać problemu? 
2) Skrzynia biegów- drugi bieg pod lekkim skosem nie mogę ogarnąć redukcji z 3 na 2 zawsze wbija mi się 4- da się coś z tym zrobić?
3) Jeżeli podłączę kabel INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY KKL VAG (chcę skasować błąd AIR BAG) czy da sie w tym programie POLSKI VAG 2.5 coś przestawiać czy to tylko do kasowania błędów i diagnostyki?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Avvi pisze: Cześć, zakładam nowy temat-nie znalazłam podobnego problemu w starszych.
1)Mam problem z moim Polo, nie działa światło cofania, żarówka wymieniona, przewody przy lampie ok, nie jest nic zaśnieżałe, bezpieczniki ok, gdzie mogę szukać problemu? 
2) Skrzynia biegów- drugi bieg pod lekkim skosem nie mogę ogarnąć redukcji z 3 na 2 zawsze wbija mi się 4- da się coś z tym zrobić?
3) Jeżeli podłączę kabel INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY KKL VAG (chcę skasować błąd AIR BAG) czy da sie w tym programie POLSKI VAG 2.5 coś przestawiać czy to tylko do kasowania błędów i diagnostyki?
Jaka masz skrzynię.? Może przy niej są urwane zaśniedziałe przewody na czujniku. Spróbuj go dokręcić niewielką siłą .
Co do wbijania biegów to należy spojrzeć czy element na wybieraku nie jest zużyty.
Poduszkę da się skasować nie tylko VAGiem (ja używam Delta Scan ) ale jeśli błąd nadal się powtarza to oznacza usterkę. 
A
Avvi
Newbie
Newbie

Skrzynia pięciobiegowa (jeżeli o to chodzi)  Delta scan - można prosić o instrukcję jak to wykonać. Po pracy zajrzę do skrzyni, może obejdzie się bez mechanika (jakoś im nie ufam)
VAGiem można coś poprzestawiać?
A
Avvi
Newbie
Newbie

Delta Scan - ogarnięte
A
Avvi
Newbie
Newbie

Wymieniłam czujnik cofania na skrzyni wszystkio jest już git tylko został problem ze skrzynią, ale z tym się wstrzymam aż mąż wróci. Dzięki za odpowiedź temat zamknięty :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”