Witam. Wymieniałem filtr powietrza w moim polo i mam teraz problem z powrotnym podłączeniem wszystkich rurek. Oto zdjęcie z moim problemem https://m.fotosik.pl/zdjecie/718246e30dc7de6f Wiem że ten z lewej idzie z pokrywy zaworów do filtra powietrza. Ale gdzie podłączysz ten z prawej? I z czego on w ogóle wychodzi? To jakiś filtr
Ostatnio zmieniony 27 sty 2018, 9:41 przez zdadam, łącznie zmieniany 1 raz.
Normalnie podłączasz go do obudowy filtra powietrza po prawej, schyl się i poświeć latarką od dołu po prawej to zaraz zobaczysz taką jakby plastikową rurkę w obudowie filtra powietrza w którą wsuwasz ten wężyk.
Czyli obie rurki powinny być podłączone do filtra powietrza? Ściągając obudowę filtra odłączyłem z lewej strony przewód od odmy, a z prawej przewód idący z pokrywy zaworów. Myślałem, że ten trzeci po prostu się sam wysunął jak ściągałem filtr. Jednak nie mogę znaleźć miejsca ,w którym mógłbym go podłączyć. Jutro spojrzę jeszcze raz, może coś znajdę.
Poszperałem trochę i się dowiedziałem, że rurka z prawej wychodzi z EGR. Podobno nie jest nigdzie podłączona , ale powinna być zakończona jakimś mały filterkiem. Czy może ktoś potwierdzić czy to jest prawda?. I czy brak filterka na coś wpływa?