Witam kolegów mam problem z moim polo 1.4 16v. Zaczęło się od tego że postanowilem uszczelnić pokrywę zaworów. Rozebrałem rozrzad ustawilem go jak trzeba i nie odpala. Podczs rozbierania nie odłaczylem aku i przekreciłem przypadkowo kluczykiem. Po zlozeniu gdy chcialem odpalic wyskoczyl check i epc . auto odpala tylko na chwile gdy postoi przez noc a chodzi tylko na 2-3 cylindrów i po chwili zapala sie check i spada ponizej 1000 obr i gasnie a potem juz wogóle nie odpala. Sprawdzilem rozrzad i jest 100% ok wymieniłem sterownik ale nie wiem czy dobry .zmienilem cewke , przepustnice i kable oraz swiece ale to nie dalo zadnego efektu. Świece po kazdym odpaleniu sa mokre. Prosze o pomoc bo już nie mam sil do tego
Witam
Zamiast wymienić pół silnika może tak błędy vagiem odczytać.
Coś dziwnego z tym rozrządem czy napewno dobrze ustawiona góra na blokady i dół na wycięcie i znak ?
Jak nie czujesz się na silach to kumaty mechanik bo kosztowne to się robi.
Sunshine Live Electronic Music Radio i\'ll always remember
Witam. Kolega ma racje pytanie czy do uszczelnienienia pokrywy zaworów potrzebny był demontaż rozrządu.Silniki z 16 V posiadają dwa wałki rozrządu .Ustawienie wymaga zastosowania blokad.Po drugie pisałeś że w czasie tych czynności przekręciłeś kluczyk.Spowodowało to uruchomienie pozycjonera przepustnicy.jJedyna rada poszukać na forum lub w necie ustawienia rozrządu.Wykonać z pomocą blokad z odłączonym aku.Następnie podpiąć pod Vaga.Wykasować wszystkie błędy.Taka zabawa w naprawę drogą prób i błędów jest bardzo droga.
Do uszczelnienia pokrywy zaworów musisz zdjąć rozrząd.Wałki były zblokowane .Rozrząd jest ok.Jest jeden błąd w sterowniku którego nie da się skasować ,ale chyba znalazłem odpowiedz .Odsyłam do tematu ''Potrzebne wartości 10[adaptation]silnika 1.4 16v 75km wysłana przez czarox66.Jak będę miał kompa to napiszę co i jak.