Polo nie odpala 1.4 16v 75km

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WINIU
Newbie
Newbie

Polo nie odpala 1.4 16v 75km

Post autor: WINIU »

Witam kolegów mam problem z moim polo 1.4 16v. Zaczęło się od tego że postanowilem uszczelnić pokrywę zaworów. Rozebrałem rozrzad ustawilem go jak trzeba i nie odpala. Podczs rozbierania nie odłaczylem aku i przekreciłem przypadkowo kluczykiem. Po zlozeniu gdy chcialem odpalic wyskoczyl check i epc . auto odpala tylko na chwile gdy postoi przez noc a chodzi tylko na 2-3 cylindrów i po chwili zapala sie check i spada ponizej 1000 obr i gasnie a potem juz wogóle nie odpala. Sprawdzilem rozrzad i jest 100% ok wymieniłem sterownik ale nie wiem czy dobry .zmienilem cewke , przepustnice i kable oraz swiece ale to nie dalo zadnego efektu. Świece po kazdym odpaleniu sa mokre. Prosze o pomoc bo już nie mam sil do tego
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Witam
Zamiast wymienić pół silnika może tak błędy vagiem odczytać. :)
Coś dziwnego z tym rozrządem czy napewno dobrze ustawiona góra na blokady i dół na wycięcie i znak ?
Jak nie czujesz się na silach to kumaty mechanik bo kosztowne to się robi.
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Post autor: henryk 10 »

Witam. Kolega ma racje pytanie czy do uszczelnienienia pokrywy zaworów potrzebny był demontaż rozrządu.Silniki z 16 V posiadają dwa wałki rozrządu .Ustawienie wymaga zastosowania blokad.Po drugie pisałeś że w czasie tych czynności przekręciłeś kluczyk.Spowodowało to uruchomienie pozycjonera przepustnicy.jJedyna rada poszukać na forum lub w necie ustawienia rozrządu.Wykonać z pomocą blokad z odłączonym aku.Następnie podpiąć pod Vaga.Wykasować wszystkie błędy.Taka zabawa w naprawę drogą prób i błędów jest bardzo droga.
W
WINIU
Newbie
Newbie

Do uszczelnienia pokrywy zaworów musisz zdjąć rozrząd.Wałki były zblokowane .Rozrząd jest ok.Jest jeden błąd w sterowniku którego nie da się skasować ,ale chyba znalazłem odpowiedz .Odsyłam do tematu ''Potrzebne wartości 10[adaptation]silnika 1.4 16v 75km wysłana przez czarox66.Jak będę miał kompa to napiszę co i jak.
W
WINIU
Newbie
Newbie

No i po sprawie .Kodowanie sterownika i auto śmiga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”