Witam kolegów, jestem posiadaczem VW Polo 2017 rok 1.0 całe 60 km przebieg niecałe 2 tys km i mam taki problem ze stukania przy wbijaniu 1 biegu jest to głuche uderzenie, prawie zawsze występujące na rozgrzanym motorze , druga sprawa drgania lewarka skrzyni biegów na biegu jałowym oraz wyczuwalne przenoszenie , wibracje przy zmianie biegów , do tego dochodzi szarpanie przy zmianie biegów przy niskich prędkościach , przy wyższych również występuje ale z mniejsza częstotliwością , ostatnia rzecz będąc ze stała prędkością 70/80 np na 4 i 5 biegu po rozgrzaniu z okolicy skrzyni słychać cyklicznie powtarzający się dźwięk co średnio co 4-6 minut i trwa kilka sekund , jest to dźwięk przypominający zjeżdżanie oponą na trasie na skrajny malowany pas , szuranie , byczenie ciężko określić . Ręce opadają byłem w aso , przejechał się kierownik i stwierdził ten typ tak ma , i bądź tu mądry , auto ma gwarancje na 4 lata ale wkurza mnie to ze nowy samochód a tu takie klocki;/ może ktoś z was spotkał się z podobnymi objawami ? Jakieś sugestie , podpowiedzi co zrobić żeby aso podeszło do sprawy rzetelnie ?
Nie ma tak ze mowi ten typ tak ma. Niech da drugi taki na wzor np demonstarcyjny co maja w aso i niech pokaze czy tez tak ma dla mnie to nie sa normalne zachowania. Ja mam polo z 2012 r jestem juz 3 wlascicielem pierwszy jezdzil chyba tylko do przwbiwgu 7 tys bo oddal do salonu i kupil inne auto i jak kupywal drugi wlasciciel to mial uzywany a jak nowy odkupiony z salonu. I ten pierwszy wlasciciel robil na gwarancji jakis drazek od przelozen czy cos takiego w skrzyni bo zglaszal na serwis ze ciezko biwgi wchodza i naprawili to bez problemu czeac wymieniona tak ze drugi wlasciciel nawet o tym nie wiedzial dopiero wyszlo jak ja auto kupowalen bo sprawdzalem historie w serwisie. Wiec i tutaj powinni ta sprawe inaczej rozwiazac tak uwazam bo odpowiedz ze ten typ tak ma to nie do przyjecia.