[6n2] Czujnik wstecznego.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

[6n2] Czujnik wstecznego.

Post autor: Jaco- »

Mam pytanie gdzie znajduje się czujnik wstecznego w moim Polo 6n2 ze skrzynią EDT . Nie świeci mi światło po wrzuceniu wstecznego i żarówkę już sprawdziłem jest ok. Tak samo bezpiecznik nr.29 też jest ok. Został tylko czujnik ale gdzie on się znajduje może ktoś podpowie.

EDIT:

Trochę pogrzebałem w necie i czy to było by miejsce gdzie ten czujnik jest ?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 lis 2017, 15:48 przez Jaco-, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

dokładnie tak
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Zrób zworkę na kostce  i będziesz wszystko wiedział
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

W więc czujnik znalazłem . Tyle że u mnie nie ma kostki tylko są same kable z wsuwkami.

Obrazek

Przepraszam za jakość zdjęcia.

Z tego co patrzyłem w necie mój czujnik i jego podłączenie powinien mieć kostkę. U mnie nie ma czegoś takiego. Kupując nowy będzie trochę problemem z jego podłączeniem ze względu na brak kostki.

Ale do rzeczy. Wypiąłem obie wsuwki , zwarłem je i światło zaświeciło. Oczyściłem styki czujnika papierem ściernym i przy wrzuconym wcześniej wstecznym sprawdziłem czy po oczyszczeniu zapali się światło. Zapaliło się. Myślę że już po problemie i tylko zaizoluję wtyki. Niestety po kilku próbach wrzucenia wstecznego światło się nie zapala. Czyli czujnik do wymiany. Odkręciłem go ale sądząc jego położenie dość nisko wylało mi się trochę oleju. Wkręciłem go i o dziwo czujnik ożył i działa. Ale i tak myślę aby go wymienić tylko będzie problem z jego podłączeniem bo  nie mam kostki.

Ten czujnik http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-cofa ... 19893.html  powinien pasować ?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2017, 16:44 przez Jaco-, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Na chwilę obecną czujnik działa bez problemów. Może trzeba było go tylko odkręcić i wkręcić ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”