[6n2] Zablokowane drzwi kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Polo6n2_Poznan
Newbie
Newbie

[6n2] Zablokowane drzwi kierowcy

Post autor: Polo6n2_Poznan »

Witam,

Przeszukałem stare tematy i ten problem przewijał się na forum (na tym i innych), aczkolwiek udzielone tam rozwiązania nie pomogły w moim przypadku.

Posiadam Polo 6n2, wersja po lifcie, rok 1999, wersja 3-drzwiowa. Tydzień temu zablokowały się drzwi kierowcy, nie da się ich otworzyć ani od zewnątrz, ani od wewnątrz. Odchyliłem tapicerkę (tak żeby dostać się do mechanizmu zamka), potraktowałem całą okolicę obfitą ilością WD-40, uderzałem mocno pod klamką przez dłuższy czas - brak efektu. Cały mechanizm jest osłonięty białą plastikową skrzyneczką, która niestety jest przykręcona od drugiej strony. Czy macie jakieś pomysły jak odblokować te przeklęte drzwi?

Z góry dziękuje za pomoc.
P
Polo6n2_Poznan
Newbie
Newbie

Podbijam temat, bo polówka wciąż ma zablokowane drzwi. Rozwaliłem plastikową osłonę, bo i tak nastawiam się na wymianę całego mechanizmu. Czy ktoś orientuje którym elementem trzeba poruszyć żeby odblokować drzwi? Ruszałem czym się dało, ani drgną. Załączam zdjęcie poniżej.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kllaudiiusz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kllaudiiusz »

Problem rozwiazany ? Bo jestem ciekaw jak sobie poradziłeś
P
Polo6n2_Poznan
Newbie
Newbie

Kllaudiiusz pisze: Problem rozwiazany ? Bo jestem ciekaw jak sobie poradziłeś
Tak, problem rozwiązany, dzięki pomocy jednego z użytkowników grupy fejsbukowej VW Polo Klub Polska.
Trzeba wziąć płaski wkrętak i podważyć to plastikowe ramie (które ma na dole trzy dziurki w metalu, ten metal podnosimy w górę) i drzwi się otwierają. Mechanizm tak czy inaczej jest do wymiany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”