To mój pierwszy post na forum wiec jeżeli coś nie ta k to proszę o uwagi. A teraz do sedna VW polo 6n2 1.4 rok 2000. Po wymianie sprzęgła mam problem z odpaleniem. Przy pierwszym uruchomieniu dwa razy przekręciłem kluczykiem wtedy odpalił To że biegi nie wchodzą jak należy to inny temat. Po przejechaniu około 2 km zostawiłem go po domem. Na drugi dzień po przekręceniu kluczyka usłyszałem tylko włączenie się rozrusznika i nic. Pompę paliwa słychać po otwarciu drzwi. Wszystkie bezpieczniki są całe. Dodam tylko że oprócz sprzęgła wymieniłem także linke sprzęgła. Nie mam pojecia co może bć przyczyną tego że nie opala
dzięki za sugestie jutro wyjmuję rozrusznik. Na rozrusznik z tego co zauważyłem jest jeden przewód dokrecany śrubą 13 oraz obok wtyczka elektryczna i ona jest podłączona Trzpień na którym chodzi koło zębate rozrusznika posmarowałem troche smarem ale to chyba nie może być jakimś błędem. dodatkowo wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej sie zapalają i po chwili gasną tak jak powinno być Więc to raczej powód mechaniczny aniżeli elektryczny tak wiec problem może faktycznie być z rozrusznikiem
napisz jaka to polina i jaki silnik np; 6n1 1,9 AEF
wymieniałeś koło zębate (zamachowe)? czy tylko tarcze i docisk . kiedyś spotkałem się z dwoma długościami ziębnika w bedixsie do jednego typu rozrusznika, wiec mogą być inne koła zamachowe