Klapa Bagażnika Problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
AdrianFe89Wro
Newbie
Newbie

Klapa Bagażnika Problem

Post autor: AdrianFe89Wro »

Witam.
Posiadam Vw Polo IV z 2007 r. 1.2 12v TrendLine. Klapa bagażnika bez możliwości otwierania poprzez kluczyk niestety jedynie elektryka. Problem polega na tym iż klapa raz się otwierała a za jakiś czas nie chciała się otworzyć i trzeba było ja otwierać przez tylna kanapę. Teraz wogóle nie reaguje. Gdy rozebrałem osłonę zamka kombinowalem co może być nie tak i gdy dołączyłem zasilanie lampki bagażnika wszystko działało później to zmontowłem tak jak powinno być podzialalo i przestało. Czy ktoś miał podobny problem? Gdzie szukać usterki?
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

też mam ten sam problem i moim zdaniem wina leży w mikrostyku w zamku, zdjąłem plastikową obudowę zamka i od tygodnia wszystko działa okej. Masz jakieś błędy na komputerze?
A
AdrianFe89Wro
Newbie
Newbie

Brak błędów  :( a ja jak ściągnąłem plastikowa obudowę i odłączyłem kabelek od podświetlenia bagażnika to działało bez problemu. A że głupio tak bez światła w bagażniku to złożyłem do kupy i działało i znowu przestało  >:( albo inaczej na 10 prób otwarcia otworzyło może jeden raz.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

i jak rozwiązałeś problem?
A
AdrianFe89Wro
Newbie
Newbie

Niestety nie naprawiłem tego problemu  >:( raz działa raz nie działa ale w większości przypadków próby otwarcia bagażnika kończy się  koniecznością rozłożenia tylnej kanapy i otwarcie ręczne  :( a czy ty swój problem rozwiązałeś? 
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

wiesz co walczyłem dość długo z tym podpinałem inne krańcówki do testów z diodami itp ale nie znalazłem rozwiązania, jednak zamek działa poprawnie teraz
A
AdrianFe89Wro
Newbie
Newbie

Witaj.
Problem zdaje się że został rozwiązany  :D A mianowicie niedawno zauważyłem że światła mijania i pozycyjne przygasają, co się okazało nie było ładowania a dokładnie nie takie jakie powinno być. Mechanik wymienił jakieś kable oraz regulator napięcia i teraz światła mijania świecą tak jak by moja polówka miała xenony  ;D światełko z podsufitki wali tak jasnym światłem że aż razi w oczy, światła tylne świecą też o wiele lepiej tak jak by było włączone światło przeciwmgielne tylne  ;D  Mechanik powiedział że przyczyną nie otwierania się klapy bagażnika było najprawdopodobniej zbyt małe napięcie które raz dochodziło do kalpy a raz nie. na ten moment Polo sprawne w 100%.   
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”