Wilgoć w bagażniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Wilgoć w bagażniku

Post autor: Game Over »

Witam.
W moim polo w bagażniku przy mocowaniu na gaśnice i na klapie dzielącej koło zapasowe z bagażnikiem pojawiła się wilgoć a właściwie to i czasem po mocnych opadach woda. Kable które tam idą a właściwie te wiązki wszystkie są wilgotne. Swojego czasu myślałem że coś mi się rozlało w bagażniku wyschło i było ok a teraz znów problem się pojawił. Czy może ktoś z was wie jak sobie z tym poradzić ?
Którędy ta woda może się tam dostawać ? Jak temu zapobiec ? Bo na dłuższą metę wszystko będzie wiecznie wilgotne i śmierdziało.
Jeśli ktoś wie dajcie znać :)
Dzięki :)
GameOver

Ps. Nie wiem jak zamieścić zdjęcia ale jak coś mogę podesłać na privie bo może po zdjęciach ktoś coś bd wiedział :)
GameOver
Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Post autor: Game Over »

EDIT:)

Zrobiłem testy i znalazłem lokalizacje wlewającej się wody do bagażnika. Otóż tylna lampa ma taką gumową uszczelkę i u mnie ta uszczelka przepuszczała wodę i kolejne miejsce to ktoś wyciągając tą lampe wygiął blachę przy otworach na śruby i ta lampa nie dochodziła do samego końca dlatego pojawiała się woda w środku. Mam nadzieję, że nikomu się tak nie zdarzy. Problem u mnie zażegnany teraz musi sobie tylko wszystko ładnie wyschnąć :)

GameOver
GameOver
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”