Gąbka z Nawiewu...

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

D
Damian16
Newbie
Newbie

Gąbka z Nawiewu...

Post autor: Damian16 »

Witam ! Jestem Nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość :D

Otóż niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem POLO 1995r. I po jakimś czasie użytkowania zauważyłem że z nawiewu wydmuchiwana jest gąbka :/ Dodam że gdy mam ustawiony "kierunek" nadmuchu na szybę to czuć że dmucha nie tylko na szybę ale i trochę na nogi. Miał ktoś już podobny problem ? Wie ktoś jak temu zaradzić ? 

Proszę o szybką odpowiedź. Dzięki Pozdrawiam ! :D
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

W tunelu znajdują się klapy sterujące. Są z jednej (Czas z obu) strony wyklejone marnej jakości gąbką. Z czasem gąbka parcieje i pęd powietrza powoduje odrywanie się tej gąbki co pociąga za sobą małe rozszczelnienia. Solidnym rozwiązaniem jest demontaż tunelu, czyszczenie i wymiana starej gąbki na nową.
D
Damian16
Newbie
Newbie

Będę musiał zdemontować całą deskę rozdzielczą ? Prosił bym o jakieś rozwiązania
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Nie jestem pewien na 100% ale deska będzie do zdjęcia. Jeśli masz klimatyzację to wcześniej pojedź do zakładu obsługi klimatyzacji i odzyskaj czynnik. Przy ponownym nabiciu będzie taniej. Na forum powinien być manual montażu klimatyzacji w 6N, które wcześniej jej nie miało. Znajdziesz tam opisy i zdjęcia z demontażu tunelu z dmuchawą.
D
Damian16
Newbie
Newbie

Nie mam klimatyzacji. Okej to będę coś szukać po forum :D Narazie dzięki będę się a to zabierać jak będzie cieplej :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”