(polo variant)Montaż halogenow

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
niedzwiedzmilus
Newbie
Newbie

(polo variant)Montaż halogenow

Post autor: niedzwiedzmilus »

Witam posiadam polo variant z 98 roku kupiłem zderzak z halogenami których niestety niebylo w poprzednim zderzaku i wersji samochodu.
Mam pytanie apropo tego przewodu z pinu 13 jeśli wychodzi z kostki włącznika to wystarczy wpiąć wiązkę pod halogeny i zmienić włącznik i gra?
Czy każde polo miało ten przewód poprowadzony fabrycznie?
Jaki kolor jest tego przewodu
I ilu pionowa jest kostka przy pasie jeśli dochodzi ten przewód.

Dziękuję z góry za porady.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, 13:46 przez niedzwiedzmilus, łącznie zmieniany 1 raz.
R
Rumcajsas

Post autor: Rumcajsas »

Zakładam że zanim zadałeś to pytanie zerknąłeś i masz pewność że na forum nic o tym nie ma?..
n
niedzwiedzmilus
Newbie
Newbie

Post autor: niedzwiedzmilus »

Czytałem wiele i odpowiedzi sporo,ale nic konkretnie apropo mojego pytania konkretnie jak sprawdzić czy dochodzi do wiązki przy chłodnicy czy kolor taki sam jak przy kostce.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, 20:07 przez niedzwiedzmilus, łącznie zmieniany 1 raz.
R
Rumcajsas

Post autor: Rumcajsas »

No to  nie rozumiem.. Skoro masz gniazdo przy chłodnicy oznacza, że Twoja instalacja jest poliftowa i już masz wyprowadzenia. W skrzynce - przekaźnik 7, przełącznik świateł - 2-poz. właczanie p.mgielnych (pierwsze - przód, drugie - tył), więc miernik w łapki i po 5 minutach wiesz wszystko (może nawet masz wolne kostki do podłączenia światełek). Ja tego nie miałem - mój kombiak ma instalację starszego typu, i dlatego popełniłem TEN manual - ale mając taką instalację jak Ty to kwestia kilku pomiarów..
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”