Witam,
mam VW Polo III (rok pr. 2001), poj. silnika 1.4, benzyna.
Parę dni temu zapaliła się kontrolka CHECK ale autko pracowało normalnie, po prostych oględzinach okazało się, że mam spalony lewy stop. Po wymianie żarówki kontrolka zapaliła się jeszcze dwa lub trzy razy ale ostatecznie przestała świecić. Byłem już umówiony na podpięcie pod komputer wiec pojechałem (żarówka była już wymieniona a kontrolka się nie świeciła) a facet po sprawdzeniu powiedział, że żadnych błędów nie wyrzuca i wszystko jest jak najbardziej ok. Problem w tym że wczoraj zaczęły palić się kontrolki CHECK i EPC. Po paru kilometrach i jednym czy dwóch odpaleniach (miałem kilka przystanków a nie, że auto gasło) zgasło EPC a CHECK świeciło sie dalej. Po kolejnym odpaleniu zgasło też CHECK i nie paliła się żadna z kontrolek, jednak dziś rano znów obie się zaświeciły. Auto chodzi normalnie, silnik nie słabnie, przyśpiesza jak zawsze i pracuje jak zawsze... Wiecie może co może być przyczyną?
Szukałem na forum i tam przeważnie jest, że ludziom gaśnie auto, że wchodzi w tryb awaryjny... u mnie nic takiego nie wystąpiło...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc