Padł silnik 1.0 AER

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
patrikoss
Newbie
Newbie

Padł silnik 1.0 AER

Post autor: patrikoss »

Witam serdecznie od niedawna jestem posiadaczem polówki i niestety muszę wymienić silnik stary uległ zatarciu, moje pytanie mam silnik AER który ma aluminiowy blok i jest na pełnym wtrysku. Czy muszę szukać identycznego silnika na przekładkę o oznaczeniu AER czy może być silnik 1.0 o innym oznaczeniu a jesli tak to jaki by musiał być żeby nie przerabiać połowy samochodu i nie narażać się na nie potrzebne koszty z tym związane. Nie daleko mnie facet ma fajny motor ale 1.6 na pełnym wtrysku ale podejrzewam że to nie będzie za bardzo pasować bez grubszych przeróbek proszę o wasze opinie i pomoc z góry dziękuje pozdrawiam.
p
patrikoss
Newbie
Newbie

Mam jeszcze jedno pytanie powiedzcie mi jaki jest średni koszt przełożenia silnika czy 300zł to dużo??
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

300 zł za przekładkę to normalna cena. Co do 1.6 to wszystko pasuje ( jeśli silnik jest z osprzętem ) wtedy musiał byś tylko zmienić sterownik silnika, z AER pasuje zamiennie ALL/
p
patrikoss
Newbie
Newbie

Dzieki za odpowiedź a powiedz mi jeszcze czy silnik ALL pójdzie na sterowniku AER czy musi być sterownik od ALLa?
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Podejdzie, pasują zamiennie te motory.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”