Witam mam problem polo rok 2000 silnik 1.4 16v rozrusznik wyjety wszystko nowe stacyjka kostki nowa po przekreceniu nic sie nie dzieje tylko kotrolka akumulatora przygasa po wyjeciu rozrusznika na krótko rozrusznik kreci prąd dochodzi do kabli sprawdzałm proszę pomocy
Ostatnio zmieniony 02 gru 2016, 10:04 przez jedrek77, łącznie zmieniany 1 raz.
jedrek77 pisze:
Witam mam problem polo rok 2000 silnik 1.4 16v rozrusznik wyjety wszystko nowe stacyjka kostki nowa po przekreceniu nic sie nie dzieje tylko kotrolka akumulatora przygasa po wyjeciu rozrusznika na krótko rozrusznik kreci prąd dochodzi do kabli sprawdzałm proszę pomocy
Witam .Tak jak pytał przedmówca sprawdzone.Włącz zapłon w stacyjce bez opcji uruchamiania rozruszika.Przewody idące do kostki stacyjki gruby czerwony + czerwono czarny zewrzyj.Jesli odezwie się rozrusznik to kostka stacyjki do wymiany.Wypalone styki w kostce odpowiadające za uruchomienie rozrusznika.Kupiłem dwa miesiące temu VW Polo Kombi 1.4 8V.Przy próbie odpalenia nie kręcił rozrusznik porzedni właściciel pokazał mi ukryty przycisk.Po jego naciśniu rozrusznik działał.Twierdził że to jest zabezpieczenie przed kradzieżą.Po prostu wysiadła kostka stacyjki i taki numer wyciął.Jeżeli to wszystko pozmieniałeś to jedynie przegląd samego rozrusznika.Może się wieszać szczotka na skutek zużycia.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2016, 21:34 przez henio 123, łącznie zmieniany 1 raz.