6N2 GTI niby Marrakesh Brown ;)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Z
Zaba
Newbie
Newbie

6N2 GTI niby Marrakesh Brown ;)

Post autor: Zaba »

Witam
Jestem Krzysztof zwany Żaba

Miałem wrzucić się tu z moim autem na początku sezonu ale z racji korby która wyszła na spacer temat poległ

VW Polo 6N2 GTI 1.6 AVY

zakupiłem auto w zeszłym roku i stan z fotek to stan w jakim zakupiłem auto, niestety auto posiada magiczne przeróbki typu bad look oraz tylną klapę bez klamki których w przyszłości chcę się pozbyć. Od zakupu auto brało olej cygan zasiłek by w niedługim czasie wyprowadzić korbę na spacer i to był powód że auto nie wyjechało w tym sezonie dalej niż na kanał

W skrócie historia auta w moich rękach: odkupiłem od człowieka który mocno zaniedbał auto ale okleić wszystko matą wygłuszającą potrafił, na dzień dobry po zakupie diagnoza silnik zajechany jak koń po westernie, po niedługim czasie padły mechanizmy opuszczania szyb, akumulator oraz doznałem lekkiego wjazdu w tylni zderzak na parkingu kropkę nad i postawiła korba która wyszła pospacerować w pole podczas powrotu z zakupionymi felgami. Auto trafiło do https://www.facebook.com/ASOCitroenMusielak/?fref=ts by czekać na zamówiony inny silnik który okazał się jeszcze bardziej zajechany od tego który był w aucie tak więc ostatecznie ASO zbudowało praktycznie nowy silnik z dwóch trupów które posiadałem plus naprawili wszystkie fuszerki poprzedniego właściciela auta i odstawili auto w stanie wizualnym wręcz salonowym, gdyż nawet kratki wentylacyjne były umyte od wewnątrz. Tu serdecznie dziękuję za trud i serce pracowników ASO włożonych w reanimację auta. Aktualnie pozostała już na szczęście (i odpukać) tylko kosmetyka i posadzenie GTI na nowej feldze z odpowiednim spasem ;)
Auto stoi na gwincie AP Sportfahrwerke i cierpliwie czeka na założenie felg 3SDM 0.05 16cali 8j

Ps w aucie był założony K&N Typhoon Kit który aktualnie jest na sprzedaż link do aukcji podrzuciłem w topiku giełda, dla zainteresowanych z forum rabat ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 paź 2016, 19:24 przez Zaba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Ten kolor jest mega rarytasem ! :) Powodzenia w modyfikacjach i dalszej pracy. Jest parę elementów które rzucają się w oczy ale mam nadzieję że z biegiem czasu wszystko wróci do normy.
Z
Zaba
Newbie
Newbie

Tylko boje sie ze bedzie problem z dobraniem lakieru na podmalowanie zderzaka, jak sie wyspie po nocce to ogarne post prawidlowo i dokladniej opisze auto ;)
Z
Zaba
Newbie
Newbie

Wyposażenie:
-dwie poduszki
-ABS
-elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
-ori centralny zamek bez pilota
-wspomaganie

Nadwozie:
-kolor ori był czarny (ale tylko dach i komora silnika taka została) teraz niby Marakche Brown z palety BMW
-lampy z 6n2 GTI ori xenon Hella
-pakiet GTI z już lekko zmęczoną dokładką (na wiosnę planowana renowacja/wymiana na nową)
-wygładzony zderzak z przodu
-halogeny przezroczysta seria
-wygładzony zderzak z z tyłu (oraz popękany i do malowania po akcji parkingowej)
-listwy wyładzone
-klapa bagażnika wygładzone bez klamki (o osobiście mi się nie podoba)
-halogeny przezroczysta seria

Wnętrze:
-całość seryjne GTI zadbane

Car Audio:
-jednostka sterująca jakieś tanie JVC w planie zmiana na DIN2
-głośniki w drzwiach hertz i tweetery seria
-w tylnych boczkach wycięte po dwa otwory okrągłe z siatkami takie jak w przednich boczkach oraz po jednym małym na tweetry lecz poprzedni właściciel głośniki zdemontował

Zawieszenie:
-gwint AP Sportfahrwerke

Hamulce:
-Ori GTI po pełnej regeneracji

Koła:
-aktualnie Borbet BS 15" 6j lub 7j
-na sezon 3sdm 0.05 16" 8j

Opony:
-zimowy kibel semperit

Silnik:
-1.6 16v GTI AVY po kompletnej odbudowie praktycznie w całości na nowych częściach prócz tłoków bo tych już nie idzie dostać nowych do AVY

I HYC O PODŁOGĘ KORBA KU&^$% BĘC

Fotki z czerwca bieżącego roku z wyjścia korby

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 paź 2016, 16:45 przez Zaba, łącznie zmieniany 1 raz.
M
Mundi
Newbie
Newbie

Post autor: Mundi »

Ale piekna czekolada, cudenko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”