[86c 2f] demontaż przednich siedzeń

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tommy86c
Newbie
Newbie

[86c 2f] demontaż przednich siedzeń

Post autor: tommy86c »

Witam,
jako że robię wybebeszam całe wnętrze samochodu, zostało mi wywalenie przedniej części wygłuszenia podłogi, więc muszę wyjąć przednie siedzenia, a nie mam pojęcia jak się zabrać do tego, ktoś pomoże ? najlepiej jakieś zdjęcie "co i jak", będę Wam wdzięczny, pozdrawiam !!
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Jeśli są to demontujesz osłony szyn za fotelami. Tylko ostrożnie, żeby ich nie połamać. Najlepiej fotele przesunąć na maksa do przodu. Potem odsuwasz fotele do tyłu. Od przedniej strony pod siedziskiem jest śrubka z nakrętką kołpakową. Odkręcasz i cofasz fotele na maksa do tylu, ale nie brutalną siłą. Fotel zsunie się ze środkowej prowadnicy a tylne prowadnice wysuną się z szyn. Fotel jest już wolny.
t
tommy86c
Newbie
Newbie

te plastikowe osłony szyn nie są potrzebne w niczym chyba ? i nie ma żadnych plastikowych ograniczników czy coś podobnego ? ;)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Plastikowe osłony pełnią rolę estetyczną i chronią trochę przed dostawaniem się piachu z butów pasażera siedzącego z tyłu. Jedynym ogranicznikiem przesuwania się fotela do tyłu jest ta śrubka z nakrętką kołpakową.
t
tommy86c
Newbie
Newbie

Obrazek

no ja na szczęście pasażerów za dużo mieć nie mogę ;) czyli tylko ta śrubka od przodu ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”