Witam... Mam problem ze Swoją polówką.. Rocznik 95, pojemność 1.3.. Dokładnie chodzi o to,że polówka ma słabą moc, bardzo wolno się rozpędza mimo tego,że dodaję gazu na full.. Na "piątce" polówka jedzie tylko do 3000 obrotów i ani deka więcej.. Proszę o pomoc, co może być.. Z góry dzięki i pozdrawiam...
Świece są w jak najlepszej formie.. Kable tez.. Wymieniłem póki co palec pod kopułką, bo kopułka jakoś jeszcze daje radę.. I wciąż to samo.. Dzisiaj wymieniłem filtr paliwa i nic. Pojechałem na dłuższą trasę i przy piątym biegu nie bujnął się więcej niż 80 km/h i nie więcej niż 3000 obrotów:( Mówili Mi,że mam może zapchany tłumik, ale czy to może być od tego?
-- Czw Sie 13, 2009 12:41 am --
Chciałbym jeszcze dodać,że jak podjeżdżam pod górkę, nie ważne jak stroma, to auto jedzie Mi wolniej, mimo tego,że dawałem gazu... Póki co, nikt nie jest w stanie powiedzieć, dlaczego, tak się dzieje:(
ja mam to samo , slaby nulowaty i wogole kapa , tez jakty wymieniamw szystko co popadnie ale mi emchanik powedzial ze to moze byc wina pompy paliwa moze to tez twoj problem sprawdz
Nie wiem co mam już robić, nie stać Mnie,żeby po kolei wymieniać części.. Mam nadzieje,że ktoś miał to samo i powie dokładnie, co trzeba wymienić.. Każdy mechanik powie,że trzeba wymienić, to i tamto,a później tylko kasuje..
a może masz zasyfiony i zablokowany katalizator? ile masz nastukane?
sciągnij też obudowę filtra powietrza i kuknij na przepustnicę w jakim jest stanie oraz sprawdź czy dobrze masz naciągniętą linkę gazu bo może się przepustnica nie otwierać na max i dlatego słabsze osiągi.
Szukajcie a znajdziecie
A na luzie masz pełne obroty jak naciskasz na gaz ? Bo może jak :
Ostatnio wracałem z trasy i docisnąłem do końca gaz, może to mieć coś z tym wspólnego
to wtedy coś mechanicznie się przesunęło na przepustnicy, było poluzowane i teraz naciśniecie full pedału nie odpowiada pełnemu wychyleniu przepustnicy.. nie wiem.