Pacjent: Polo Classic 1.4 16v 75km 2001r
Już mi ręce opadają na temat linki sprzęgła ale do rzeczy. Poprzednia zwykła linka z ręczną regulacją niestety pękła, teraz kupiłem oryginał z aso za niecałe 322zł i co ? I z początku żaden bieg nie chce wejść , nie mam pojęcia czemu ale jak wyjąłem ją z tego metalowego drucika/chwytaka na linkę to problemy zniknęły aczkolwiek nie zniknęło to co męczy mnie od początku użytkowania tego samochodu, to że linka nie chodzi płynnie. Chodzi lekko aczkolwiek przycina się , powoli puszczając pedał sprzęgła jest jakby takie skakanie a nie płynne odejście pedału. Oprócz tego linka chodzi głośno w niektórych miejscach, słychać takie jakby zgrzytanie, skakanie... Każda linka która była (a to będzie 4 w ciągu półtora roku) miała te problemy, co najlepsze nie występuje to zawsze aczkolwiek w 95% działa tak jak to opisałem. Dodam jeszcze że dwie linki pękły po mniej więcej pół roku użytkowania. Proszę pomóżcie bo mechanik rozkłada ręce , ja już mam ochote sprzedać ten samochód a sprzęgło (komplet sachs zmieniony 3 miesiące temu) nie chodzi tak jak powinno