Mocowanie żarówki mijania (H7)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawelmalina7
Newbie
Newbie

Mocowanie żarówki mijania (H7)

Post autor: pawelmalina7 »

Witam,

niestety, właśnie po raz pierwszy wymieniłem żarówkę i okazało się, że nie mam "sprężynek", które trzymają żarówkę w odpowiedniej pozycji.. w tej chwili święci mi w niebo i wszystkich oślepiam. Całe allegro i okoliczne szroty przetrzepane i nigdzie nie mogę tego dostać. Ktoś może ma jakieś namiary skąd to dostać, lub ewentualnie patent jak sobie poradzić bez oryginalnej części...

Pozdrawiam ;)
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Ale w 9n nie klasycznych sprężynek tam się przekręca mocowanie i ono blokuje żarówkę.
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""Wolga85""]Ale w 9n nie klasycznych sprężynek tam się przekręca mocowanie i ono blokuje żarówkę.
[/quote]
Tak jak mówisz... Zapewne masz taki sam problem jak ja miałem po kupnie 9nki byłej. Ktoś nie umiał założyć żarówki i na siłę ją wpakował rozwalając te mocowanie przez co świeciła w kosmos. Ogólnie jest to do naprawienia tylko będzie trzeba zdemontować lampę albo po prostu wyjmij żarówkę wsadź jeszcze raz i przekręć trza to robić powoli i z wyczuciem ale do przyzwyczajenia się
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Jeszcze trzeba wycięciem w żarówce trafić w gniazdo. U mnie np po zakupie lampa była wyregulowana do źle wsadzonej żarówki. Jak się ją wkłada to przez klosz widać czy dobrze siedzi.
Lenistwo drogą do postępu
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”