[FOX\9n] Problem z silnikiem 1,2 12V

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

[FOX\9n] Problem z silnikiem 1,2 12V

Post autor: pawex »

Cześć. Na wstępie przepraszam, że zamieszczam temat tutaj. Mam problem z VW Fox-em 06r. 1,2 12V -silnik na wolnych obrotach strasznie się telepie (bez znaczenia czy ciepły czy zimny), z rury wydechowej słychać "pyrkotanie", wibracje odczuwalne są wewnątrz pojazdu. Po włączeniu klimatyzacji cała buda się kołysze. Byłem u mechanika i stwierdził, żeby wymienić świece co też zrobiłem, co nie dało żadnego efektu. Czy macie pomysły co się stało, auto mam przejechane ok. 70 tys. km.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Może któraś cewka uszkodzona i wypada zapłon na cylindrze. Podjedź do kogoś z komputerem niech odczyta błędy bo może to jest to. Nie pali się żadna kontrolka na szafie?
p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""danielzy""]Może któraś cewka uszkodzona i wypada zapłon na cylindrze. Podjedź do kogoś z komputerem niech odczyta błędy bo może to jest to. Nie pali się żadna kontrolka na szafie?[/quote] Niestety nie pojawia się żaden komunikat ani żadna kontrolka typu check engine itp. ok sprawdzę zapłon :) dzięki za pomoc.
t
tornado
Początkujący
Początkujący

Post autor: tornado »

U mnie w 12.12v azq tez przewaznie jak stoje na czerwonym to buda zatelepie i lekko obroty zafaluja bledow brak
p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

Auto użytkuję od kilku lat i w tym roku coś takiego się dzieje, wcześniej nie miałem problemów. Samochód odstawiłem do mechanika...
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”