[variant] Przeróbka manetki wycieraczek, bądź inna pasująca?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rumcajsas

[variant] Przeróbka manetki wycieraczek, bądź inna pasująca?

Post autor: Rumcajsas »

Witam
Kolejny dzionek i kolejna kwestia - od samego początku drzaźni mnie układ sterujący wycieraczkami, tzn że ich wyłączenie to druga pozycja od dołu. Wczoraj rozebrałem na składniki cały mechanizm i wyszło mi że nie da się nic zmienić - przełączanie sygnałów odbywa się za pomocą dwóch zworek działających w różnych kombinacjach, a efekt ich działania wychodzi na 5-pinową wtyczkę i nie da się niczego zmienić poprzez podmianę kolejności kabelków. Czy cały mechanizm manetek można zaadoptować od innego autka mającego wyłączanie wycieraczek w dolnej pozycji manetki?
Wg papierów mam rocznik 97, i na 90% jest to poliftowa produkcja.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

W Vagach tak po prostu jest :blush2:
Ostatnia pozycja, to tzw czasówki- wiec pozbywajac sie tej opcji mozesz sobie sprawic wyłaczenie wycieraczek w koncowej pozycji :grin:
Nie kojarze, żeby ktos próbował przy tym kombinować :scratch:
R
Rumcajsas

Post autor: Rumcajsas »

Na to samo mi wyszło - 2 godziny rycia po szrocie, przejrzenie chyba 30 różnych zestawów od Golfów i Polówek, każdy jakoś tak jakby identyczny w działaniu :lol: .. Przez chwilkę myślałem coby nie wziąść jakiegoś złomka i pokombinować ze zworkami na sucho, ale na teraz mam kilka innych kwestii na głowie (m.in. wyjazd do szpitala), więc to ew zabawa na kiedy indziej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”