6N MarcinSK

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

6N MarcinSK

Post autor: MarcinSk »

W końcu po uproszeniu żony oddaniu w jej ręce mojego samochodu (Volvo S60 D5 ma czym jechać ;) ) oraz decyzji że będzie Polo 6n1 i będzie przy nim grzebanie po kilku dniach szukania...obejrzenia kilku sztuk padło na granatową z silnikiem 1.4 z roku 1997, stan naprawdę jak na 19 letnie auto super, poprzedni właściciel dbał o auto i to widać, auto dostało nowe progi, recepturki w podłodze tam gdzie działo się coś złego i cała zakonserwowana, środek czyściutki ładnie utrzymany.

Model: 6N1
Rok produkcji: 1997
Liczba furtek: 3
Silnik: 1.4 60 KM
Kolor: Granatowy
Koła: Borbet (?)

Wyposażenie:
:arrow: wspomaganie
:arrow: airbag 2x
:arrow: centralny zamek + pilot
:arrow: el. szyby przednie

na razie bez zmian.

plany: są jak najbardziej.
- zawieszenie gwintowane
- felga 15 7 cali lub 7.5
- opony 165 45
- migacze żółte przednie
- nowa kierownica ( raczej jakiś model Nardi Torino)
- ogarnięcie stanu wizualnego zewnętrznego ( polerka lakieru na pewno, pomalowanie zacisków, zdjęcie naklejki z klapy itd )
- odczyszczenie po swojemu środka samochodu
- wypróbowanie VHT Vinyl i pomalowanie boczków oraz podsufitki
- gdzieś po głowie chodzą mi fotele kubełkowe ale nie mogę nigdzie znaleźć manuala z przeróbką prowadnic fotela i nie za bardzo na dzień dzisiejszy mam pomysł jak to ogarnąć
- rozpórki przód/tył
reszta pewnie wyjdzie w praniu, ogólnie mam jakiś zarys w głowie co chce zrobić, oglądam również Wasze tematy i zdjęcia na necie i cały czas coś nowego rodzi się w głowie, na pewno będę się dzielił tu wszystkim na bieżąco..
tu kilka takich zwykłych zdjęć bez żadnej super sesji:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Dobre plany i ładnie utrzymany egzemplarz ;) Czekam jak zmodzisz bo nie widziałem jeszcze dobrze ogarniętego w tym kolorze.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
Awatar użytkownika
darek1395
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: darek1395 »

Ładny egzemplarz i może być ciekawy projekt ;)

Pozdrawiam i powodzenia w modach ;)
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

Ja pomału zaczynam zbrojenie ;) dziś w pracy aż przyjemniej się siedzi bo ładna pogoda i do tego poprzychodziło mi kilka rzeczy, lusterko gdyż obecne jest popękane i tu pojawił mi się pomysł żeby lusterka zrobić na czarno zobaczymy co z tego wyjdzie jak siądzie to super jak nie to przemaluje...kierownica Nardi Competition zamszowa do tego naba i quick release, migacze oraz VHT do podsufitki i postanowiłem sprawdzić też produkt na siedzeniach...zobaczymy co z tego wyjdzie, zastanawiam się jak to kolorystycznie siądzie gdyż wymyśliłem sobie podsufitkę czarną, siedzenia czarny + piaskowy oraz w piaskowym kolorze dam kawałki materiału w boczkach drzwi i z tyłu...zobaczę jak to się będzie prezentować...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze na koniec dniówki zadzwonił do mnie Teściu, u niego w warsztacie (zajmuję się i handluje motocyklami) zrobiłem sobie dziuple dla Polo przy której pewnie będzie pomagał grzebać...a telefon był z info że przyszły kolejne graty do samochodu, gwinten TA oraz opony rozmiar 165 45 15 Nankang AS1 co ucieszyło mnie niezmiernie...teraz tylko czasu trochę i można już zaczynać... :yahoo:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Dobra baza na mody, powodzenia i szerokości :)
Napisz jak to zrobisz, jestem ciekawy jak to będzie wyglądac bo też kiedyś myślałem pomalować podsufitke na czarno
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""adik300i""]Dobra baza na mody, powodzenia i szerokości :)
Napisz jak to zrobisz, jestem ciekawy jak to będzie wyglądac bo też kiedyś myślałem pomalować podsufitke na czarno[/quote]

myślę że w sobotę zacznę coś dłubać, więc wkleję jakąś relację.
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Nardi w 6N.. :oki:
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Kuba""]Nardi w 6N.. :oki:[/quote]

bardzo mi się podobają i myślę że powinna się dobrze wkomponować we wnętrze ....a że to całkowicie mój samochód nie połączenie rodzinnego z grzebanym będę się starał nie iść na żadne kompromisy ;)

dziś kolejne rzeczy doszły lampy tył oraz gałka z Golfa IV. Oprócz tego dokupiłem do gwintu z którym najprawdopodobniej dziś będę walczył poduszki amorka przód z łożyskiem i tył góra/dół.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

bez kompromisów to zglebiaj na tym gwincie tak jak powinno być ! i helpery z niego zdejmij.Powodzenia w zabawie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

nie będę ukrywał że cholernie mi się podoba stance, mocna gleba itp...ogólnie parę lat siedzę na RACEISM z tego forum zapisane mam w pamięci Polo OSY oraz INCO i teraz już wiem że żółte Polo z Polish Works jest twoje....zobaczymy co uda mi się osiągnąć...
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

W końcu znalazłem chwilę aby zrobić parę zdjęć, ciężko z czasem...praca...samochód itd, w zasadzie każdy wolny czas poświęcałem polówce...co zostało zrobione do tej pory:
- zawieszenie
- koła ( JR-9), opony 165/45/15
- migacze przednie zmienione na pomarańczowe
- znaczek przód pomalowany na czarno
- lampy tył - black magic
- usunięta wycieraczka tył
- znaczek tył pomalowany na czarno
- gałka zmiany biegów
- kierownica
- nowe elementy zawieszenia (poduszki itd)
- airbox
- wydech z 1.4 diesel

z zewnątrz jeszcze z czasem dojdzie dokładka GTI i to wszystko, podoba mi się tak jak jest. Teraz odkładam pieniądze i pomału zaczynam walkę ze środkiem (walkę to może za dużo powiedziane, raczej również spokojnie bez przesad, fotele z GTI lub pół kubły z golfa III GT, podsufitka czarna...lub coś co mi się spodoba jak będę szukał, boczki drzwi na czarno). Przy kolejnym wolnym czasie chce ogarnąć zewnętrzny wygląd polerka i zabezpieczenie lakieru (lakier jest w dobrym + stanie ale zawsze może być lepiej :cool2: ), napewno zajmę się też komorą silnika (ogólna kosmetyka) i może jakaś delikatna nie przesadzona własnego projektu zabudowa.
Jakie odczucia po zamontowaniu airbox'a + wydech....hmm trochę lepiej się odpycha i jest to dla mnie odczuwalne...ale już myślę w przyszłości nad swap'em..może następny sezon..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

No i elegancko się to wszystko prezentuje. ;) Dziada bym jeszcze delikatnie na dół opuścił. ;) :oki:
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Widać,że już od początku wiesz jak ma wyglądać twoje auto.Dobrze zaczynasz i po pierwszym aktualu wiadomo,że będzie tylko lepiej.Podoba mi się!
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Filipovic""]No i elegancko się to wszystko prezentuje. ;) Dziada bym jeszcze delikatnie na dół opuścił. ;) :oki:[/q

chyba zejdę w dół jeszcze...muszę wyciągnąć helpery bo gwint już na samym dole.

[quote=""Kuba""]Widać,że już od początku wiesz jak ma wyglądać twoje auto.Dobrze zaczynasz i po pierwszym aktualu wiadomo,że będzie tylko lepiej.Podoba mi się![/quote][/quote]

dzięki, można powiedzieć że mam w głowie obraz jak to ma wyglądać i raczej będę się tego trzymał.
Na pewno nie będzie żadnych udziwnień, ma być spokojnie i miarę czysto.
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

możesz podać parametry felg na aucie ? :grin:
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”