[6N2] 1.4 TDI wymiana rozrządu....

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nolik790
Newbie
Newbie

[6N2] 1.4 TDI wymiana rozrządu....

Post autor: nolik790 »

Na wstępie chciałem się serdecznie przywitać. Zarejestrowałem się dopiero teraz, ale od blisko roku czytałem różne posty i wielokrotnie mi Wasze porady pomogły :). Jestem od roku szczęśliwym (póki co :P) posiadaczem polówki 6n2 1.4 tdi z 2000r. - trochę ją rdza bierze, ale na to juz chyba nie poradzimy...), Jednak do rzeczy.... Czeka mnie wymiana rozrządu i tu się zaczynają wątpliwości .... przerzuciłem już chyba cały internet - rozrządów do polo 6n2 1.4 tdi jest kilka rodzajów .... Dzwoniłem do VW, powiedzieli mi, że musi być 038 198 119. Zauważyłem, że często mają jeszcze oznaczenia literowe i już powoli głupieję ... Kod silnika to AMF 025 254.... Prooszę o pomoc :(
Awatar użytkownika
mroku
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mroku »

Zaleć do serwisu VW lub skody i dopytaj się w dziale obsługi. Tam będą wiedzieć.
n
nolik790
Newbie
Newbie

Post autor: nolik790 »

Do serwisu VW dzwoniłem i facet mi powiedział po numerze VIN, że wyskakuje mu tylko jeden rodzaj - 038 198 119. Rozumiem, że te zestawy z literami na końcu to już coś innego ? Do serwisu mam kawałek, dlatego proszę o pomoc na "gadanego", być może ktoś już był w podobnej sytuacji. Słyszałem coś o napinaczu hydraulicznym, ale właśnie internet mówi niejednoznacznie. Oczywiście jak będzie trzeba to podjadę do VW, ale może jednak da się coś ustalić bez wycieczki ? :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”