Zapieczone tylne hamulce?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Zapieczone tylne hamulce?

Post autor: Makumb »

Zauwazylem ze ostatnio mam jakby caly czas zaciagniety reczny. Auta na luzie ciezko jest ruszyc i czasem przy ruszaniu daje sie slyszec piszczenie z tylu. Jak dal mnie to gdzies tam cos musialo zardzewiec/zapiec sie. I tu pytanie: jak to zrobic? Co to dokladnie moze byc i jak sie do tego zabrac? Bo psikniecia na to wd40 chyba nie zda egzaminu...
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no rozbierz bęben. Jak trochę podrdzewiało to może Ci nie puszcza szczęk, spróbuj też odpowietrzyć tylne tłoczki. MOgło tam też się naknocić od gotującego się płynu hamulcowego od jazdy na ręcznym.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

[quote="Ruszowy"]spróbuj też odpowietrzyć tylne tłoczki.[/quote]
ha ha ha ha coto ma wspólnego :D
[quote="Ruszowy"]MOgło tam też się naknocić od gotującego się płynu hamulcowego od jazdy na ręcznym.
[/quote]
jak by sie gotował to nie mial by wcale hamulca..
[quote="Makumb"]Zauwazylem ze ostatnio mam jakby caly czas zaciagniety reczny. Auta na luzie ciezko jest ruszyc i czasem przy ruszaniu daje sie slyszec piszczenie z tylu. Jak dal mnie to gdzies tam cos musialo zardzewiec/zapiec sie. I tu pytanie: jak to zrobic? Co to dokladnie moze byc i jak sie do tego zabrac? Bo psikniecia na to wd40 chyba nie zda egzaminu...[/quote]
linka recznego mogla zardzewiec i ciągle jest na zaciagnietym mimo ze masz spuszczony ręczny lub w bębnie regulator recznego zardzewiał i sie zablokował rozbierz bęben i popatrz jak będziesz miał bębęn sciagnięty niech ktoś Ci porusza delikatnie dźwignią ręcznego a Ty patrz czy linka się porusza jeśli nie to linka do wymiany
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”