Szarpanie przy zmianie biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Szarpanie przy zmianie biegów

Post autor: mt4d »

Mam niemały problem ... otóż wsiadłem dzisiaj do samochodu i podczas ruszania odczułem szarpnięcie ... po zmianie biegu na drugi to samo ... z dwójki na trójkę również szarpnięcie było wyczuwalne ale już mniej niż na niższych biegach.

Co może być tego przyczyną ?? Skrzynia(4-biegowa)? czy może coś z zawieszeniem(jeszcze seria) ??
Aha do tego coś mi piszczy przy prędkościach 60-100km/h dziwaczny świst (taki mi się wydaje że z prawego przedniego koła). Łożysko?? czekam na porady
Pozdro 4 all
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no obstawiam łożysko, zajrzyj też czy na przegubie chociaż guma wygląda na całą.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Jutro mam zamiar zakupić sprężyny ... także jutro będę zaglądać ... dzięki za sugestie
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

[quote="mt4d"]am niemały problem ... otóż wsiadłem dzisiaj do samochodu i podczas ruszania odczułem szarpnięcie ... po zmianie biegu na drugi to samo ... z dwójki na trójkę również szarpnięcie było wyczuwalne ale już mniej niż na niższych biegach.[/quote]
jedno to jest taki objaw jak źle sprzęgło rozprzegla i pop prostu lekko tarcza trze o docisk wystarczy wyregulować sprzęgło... a jaki masz luz "jałowy" sprzęgła czyli taki swobodny?? a dodatkowo niższy stan oleju w skrzyni biegów
[quote="mt4d"]Co może być tego przyczyną ?? Skrzynia(4-biegowa)? czy może coś z zawieszeniem(jeszcze seria) ??
Aha do tego coś mi piszczy przy prędkościach 60-100km/h dziwaczny świst (taki mi się wydaje że z prawego przedniego koła). Łożysko?? czekam na porady
Pozdro 4 all
[/quote]
może być łożysko do wymiany lub jak Up malo oleju w skrzyni biegów a dzwięki drgania sie przenoszą
Obrazek
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Jaki masz silnik :?: Sprawdź podstawę gaźnika taką gumową, ja mam pękniętą u siebie i jeżdżę cały czas z szarpaniem. Nie wymieniam bo robię swapa... Ale jak ją pokleiłem przez parę dni był spokój z szarpaniem :grin:
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Podstawa jest w porządku. Już wszystko wiem ... wahacze były w tragicznym stanie i po zmianie biegu i dodaniu gazu było wyczuwalne szarpanie ... po wymianie wahaczy spokój :grin:
mt4d aka Cinek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”