[9N] Włącznik świateł z 6R

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Adik1993
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[9N] Włącznik świateł z 6R

Post autor: Adik1993 »

Mam pytanie, czy ktoś z osób posiadających polo 6r z halogenami może mi podesłac zdjęcie jak wygląda przycisk po włączeniu halogenów + p. mgłowych tył, chodzi mi o to co się podświetla a co nie.
Założyłem przełącznik z polo 6r do 9n i mam taką konfigurację jak na zdjęciu ( włączone światła, włączone halogeny - ikona zmienia się na zieloną, włączone p. mgłowe - zapala się lampka sygnalizacyjna na liczniku) Zastanawiam się czy nie powinna też się zmieniać barwa na żółta na przycisku a w przypadku halogenów, zapalać zielona ikonka na liczniku. Dodam że jeszcze nie mam pociągniętej wiązki włącznik - halogeny przód i liczę się z tym że mogę nie mieć w liczniku kontrolki ( zielonej ) Jest jakiś sposób aby to wcześniej sprawdzić ( czy ta kontrolka tam faktycznie jest) ?
Pokopałem na forum i znalazłem poradnik jak to podłączyć także z tym kłopotu nie będzie
http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=48442
Nr włącznika 6R0941531G
Proszę was o pomoc
Obrazek

Obrazek
Nie znam się, więc wypowiem się :)

1sze miejsce w Świątecznym konkursie fotograficznym 2015
Polo 9N 1.2 12v Germański Oprawca
Polo 6C 1.2 TSI Bluemotion

Polena na Fejsie
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

witam
Mam Polo 9N, które ma fabrycznie halogeny i założyłem włącznik od 6R.
Po włączeniu halogenów, na włączniku zapala się na zielono ikonka świateł przeciwmgłowych (tak jak u Ciebie) oraz zapala się taka sama ikonka zielona na liczniku. Tak samo z resztą było z oryginalnym włącznikiem z 9N. Po włączeniu przeciwmgielnych tylnych, zapala się tylko na liczniku żółta kontrolka, na włączniku nic się nie dzieje. - tak samo było z włącznikiem z 9N.

Niech ktoś kto ma 6R jeszcze to potwierdzi, ale nie wydaje mi się, żeby ikonka na włączniku też miała zmieniać kolor.

tak jeszcze odbiegając od tematu: lampka pozycyjnych zawsze mi się świeci na zielono, niezależnie od tego czy mam włączone światła czy nie. Po włączeniu świateł zapala się czerwone podświetlenie pozostałych ikonek na włączniku. Piszę o tym, bo we włączniku z 9N nie zapala się na zielono kontrolka pozycyjnych ani gdy są wyłączone ani gdy są włączone.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adik1993
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Adik1993 »

Jako drugie auto mamy 6R właśnie ale tylko z p. mgłowymi to po włączeniu ich zapala się tylko kontrolka na zegarach
Zobaczę jak zrobię wiązkę i podene sie pod zegary czy ta ikona tam faktycznie jest ( mam na myśli zieloną od halogenów )
Co do pozycyjnych to też ma tą irytująca zieloną diodę :angry2:
Nie znam się, więc wypowiem się :)

1sze miejsce w Świątecznym konkursie fotograficznym 2015
Polo 9N 1.2 12v Germański Oprawca
Polo 6C 1.2 TSI Bluemotion

Polena na Fejsie
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”