[6N2] gładka klapa z pilota i odskakiwanie klapy.

Chcesz upiększyć swoje auto? A może pochwalić się przeprowadzonymi zmianami? Tu możesz to zrobić.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
FriStyL
Raczkujący
Raczkujący

[6N2] gładka klapa z pilota i odskakiwanie klapy.

Post autor: FriStyL »

Witam. Z racji że muszę wymienić moja ruda klapę w Poli pomyślałem że zrobię gładka klapę z otwieraniem z pilota oraz aby klapa odskakiwala. Wiem że jest to możliwe ponieważ widziałem filmiki z gulfa. Lecz nie do tego pije czy można a raczej jak, czy idzie połączyć siłownik slave elektryczny z juz istniejąca centralna i zrobić to wszystko na jednym pilocie z funkcją otwierania bagażnika. Co do odskakiwania klapy jedyne co wyczytałem to zamontować mocniejsze siłowniki oraz coś typu sprężyna aby klapa odskakiwala. Jeśli ktoś ma już takie coś niech podzieli się swoją opinią doznaniami i jakimiś radami co do zrobienia.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

elektrykę i schematy ogarniasz ? a i jeszcze kodowanie kluczyka z 3 przyciskami
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Awatar użytkownika
FriStyL
Raczkujący
Raczkujący

No ta z el nie będzie problemu wszystko co el robiłem w poli to sam i odziwo działa tak więc nie będzie problemu. no ale z kodowaniem to już miał bym dosyć dużo problemów
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

[quote=""FriStyL""]Co do odskakiwania klapy jedyne co wyczytałem to zamontować mocniejsze siłowniki[/quote]
Ja u siebie mam że klapę z pilota mogę otworzyć ale żeby odskakiwała to chyba się nie da. No chyba że zamontuje się jakąś sprężynę / odbój i będzie po zwolnieniu zaczepu blokować/odciągać klapę od rygla. Żeby to było sztywne.
Awatar użytkownika
FriStyL
Raczkujący
Raczkujący

no tak właśnie takią sprężynke widziałem jak gościu zastosował :D Jak sie nie da jak da, polak potrafi wszystko :P https://www.youtube.com/watch?v=jfvfg05cqz4
A jak dołączyłeś otwieranie klapy do pilota ? i czy miałeś centralke ori czy kupowałś takie cuda na allegro :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling / Fotki aut”