[6n] postoje w kierunkowskazach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

[6n] postoje w kierunkowskazach

Post autor: paul.walker »

Tak wiem jest juz manual nawet ,ktory czytalem . Ale tak tam namieszaliscie z tymi dowodami i zarowkami ,ze chcialbym to wykonac poprawnie , najlepiej zeby postój ,nie zaklocal dzialania kierunkowskazu i zeby mozna bylo szybko zdemontowac jak policja zatrzyma
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

Ja mam zwykłe żarówki postojowe w kierunkach. Podłączyłem je pod kable od postojowek w lampach, zapalają się po włączeniu świateł. Przy kontroli, masz chyba 15 minut na usunięcie usterki. Przynajmniej ja tak miałem. Rozłączyłem kabelki od żarówki w kierunkach i po sprawie. Teraz myślę, żeby postoje w kierunkach zrobić na oddzielny włącznik, żeby móc włączyć i wyłączyć kiedy będę chciał.
PS. Żarówka kierunku ma bodajże 21W , a zwykła postojówka ma 5W, więc czy tak czy siak, gdy włączysz kierunek bedzie on dobrze widoczny :)
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

dobra jednak postawie na modul us blinker , a moze ktos ma ten modul ? i mi powie czy warto wydawac 100zł czy jechac jednak kupic 2 zaroweczki ,wiertlo 14 i samemu wykonac . Czy jest jakas roznica miedzy modulem a samdzielnym wykonaniem ?
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

jednak wybralem tanszy i prostszy sposob na montaz , pojechalem na szrot kupilem uciete wiazki od postojówek , zalozylem zaroweczki w oprawki ,wywiercilem dziury w kierunkach ,podlaczylem sie pod postoje w lampach i swieci . Tylko po czasie mnie naszla mysl a co z policją ! Bankowo dowód poleci no chyba ze zastosuje wlacznik/wylacznik , moje pytanie brzmi jak to teraz zrobic ? bo tu moja wiedza z elektryki sie konczy , gdzie sie tym wlacznikiem wpiac ?
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

No jak to gdzie, na któryś z przewodów zasilających te nowe postoje musisz przełącznik wsadzić.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”