Nie chcę zakładać nowego wątku bo problem mam jak w tym temacie.
Na początku jeszcze chciałbym się przywitać. Mam na imię Sławek. Niedawno stałem się, mam nadzieję, że szczęśliwym posiadaczem polo 9n rocznik 2003 benzyna 1.2.
Co do mojego problemu. Nie działa ogrzewanie w kabinie. Po kupnie samochodu był problem z silniczkami V68 i V154. Dmuchało raz zimno raz gorąco. Na forum znalazłem informacje jak sobie z tym poradzić. Po wyczyszczeniu potencjometrów w tych silniczkach wszystko działało ok. Ale ostatnio znowu pojawił się problem z ogrzewaniem. Z tym, że teraz nie ma w ogóle ciepłego nawiewu. Pierwsza myśl była, że padł termostat. Ale silnik się szybko nagrzewa do 90 i temperaturę cały czas trzyma, wentylatory się włączają więc to chyba nie to. Po rozmowie z mechanikiem powiedział, że to może być silnik który reguluje dopływ ciepła i znajduje się tam gdzie dwa czarne przewody na zdjęciu:
1.

W sumie żadnych informacji nie znalazłem na ten temat.
Ale teraz najdziwniejsze. Wczoraj przy włączonym silniku zdjąłem pokrywę silnika i małżonka siedząca w samochodzie krzyczy, że ogrzewanie działa. Myślę coś puknąłem coś stuknąłem działa :-D . Założyłem pokrywę na drugi dzień wsiadam, ogrzewanie znowu nie działa. Przejechałem się kawałek żeby silnik się zagrzał, zdjąłem znowu pokrywę ogrzewanie chodzi. Założyłem pokrywę zgasiłem silnik. Po ponownym uruchomieniu znowu zimno. Kolejne próby zdejmowania pokrywy nic nie dają.
I tutaj moje pytanie czy może te dwa czarne przewody przy pokrywie silnika mogą coś mieć z tym wspólnego? Do czego one w ogóle służą? Coś doczytałem o odmie, ale co jak z czym to nie wiem.
Tutaj załączam zdjęcia na których widać przewody o które mi chodzi. 1a łączy się z 1b i 2a z 2b.
2.

3.

4.

5.
Z góry dziękuję za pomoc lub wskazówki co z tym fantem zrobić.