[9n]Klimatyzacja

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Brzosti
Raczkujący
Raczkujący

[9n]Klimatyzacja

Post autor: Brzosti »

Witam!
W VW Polo 9n 1.4 TDI zostala wymieniona sprezarka w maju. Po roku czasu podczas włączania klimy zaczęło coś syczec więc pojechałem nabilem klime i puszczany byl kontrast i nie bylo widać zadnego wycieku po miesiącu znowu ta sama sytuacja powstala. Zobaczyłem że z jednego z zaworów do ktorego podłącza się przewody z maszyny robia się bąbelki. Moje pytanie dotyczy tego czy te zaworki w jakis sposob mozna wymienić czy musze kupić nowy przewód? W cieple dni gdy stawialem go do garażu lub nawet jak stal po nocy to w środku bylo cos slychac ze syczy gdy przystawilem ucho do kratki od nawiewow. Czy to bylo spowodowane tym ze czynnika bylo za malo, a moze ze goraco bylo i gaz sie rozprezal. Może jeszcze coś innego?
Ostatnio zmieniony 08 lut 2016, 11:04 przez Brzosti, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

jak by nie było tak czy tak musisz jechać do serwisu klimatyzacji jeśli to zaworek powiedz im to coś poradzą na to samemu nie da się tego zrobić chyba, że masz maszynę
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
B
Brzosti
Raczkujący
Raczkujący

wiem, że na to nic nie poradzę jedynie mogę sam przewód wymienić. Ale chodzi mi o to czy da się coś zrobić z tym zaworkiem czy cały przewód musi być do wymiany?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Zaworki są wymienialne.
B
Brzosti
Raczkujący
Raczkujący

właśnie doszedłem do tego, wiecie może jaki jest koszt zakupu tych zaworków bo nie mogę znaleźć ich na allegro. Znalazłem ale tylko zawór rozprężny
B
Brzosti
Raczkujący
Raczkujący

@adek1983 Dzięki z linka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”