[6n2] Wyciekające paliwo z filtra paliwowego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
himself
Newbie
Newbie

[6n2] Wyciekające paliwo z filtra paliwowego

Post autor: himself »

Witam.

Posiadam Polówkę z silnikiem 1.4 TDi z oznaczeniem silnika AMF.
Ostatnio podczas mrozów zawiódł mnie rozrusznik i oddałem auto do mechanika, który podczas regeneracji rozrusznika zauważył wyciek paliwa z obiegu powrotnego na filtrze.
Więc oddałem samochód do swojego mechanika w celu usunięcia usterki. Wymienił mi filtr paliwa, wyczyścił wszystkie przewody paliwowe (przypuszczenia że gdzieś może się coś przytkało). Ogólnie spędził cały dzień nad rozwiązaniem tej usterki i ... niestety poległ.
Problem dalej występuje i wygląda to w taki sposób, że na wolnych obrotach te paliwo dosyć mocno cieknie (jeżeli tak można nazwać wyciek z węza o tak małym przekroju), natomiast przy lekkim przygazowaniu idzie raptem parę kropel, czyli na zwiększonych obrotach problem jest mniejszy (wiadomo większe obroty = większe zużycie paliwa).

Nie wiem co może być przyczyną, w szczególności że wszystkie przewody zostały wyczyszczone i owszem znalazło się tam trochę syfu ale problemu nie rozwiązało.

Liczę na waszą pomoc i opinie zanim pojadę do innego mechanika.

Pozdrawiam.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

możliwe że zalałeś słabe paliwo które przy mrozie zamarzło w powrotnych przewodach paliwowych
h
himself
Newbie
Newbie

Post autor: himself »

Nie leje paliwa byle gdzie. Zawsze się staram lać dobre paliwo i w zimę przy każdym tankowaniu dolewam ulepszaczy które przeciwdziałają zamarzaniu paliwa. Poza tym powrót był odpinany, sprawdzany oraz czyszczony jak juz pisałem zakładając ten temat.
Dodatkowo mogę dodać że po odpieciu powrotu i przytkaniu go palcem, ciśnienie jest tak spore, że nie da rady tego opanować.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pokaż na zdjęciu w którym miejscu cieknie
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”