[6n2] Air Ride home made.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
FriStyL
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Air Ride home made.

Post autor: FriStyL »

Siemka.
Jakiś czas temu troche napaliłem się na zawias typu air ride.
Zastanawiałem się długo nad nim i postanowiłem że takowy zrobię własnoręcznie, napotkałem się na wiele artykułów, pozbierałem dużo informacji na temat co będzie potrzebne co trzeba będzie zrobić. No ale wujek google nie zawsze może nam podpowiedzieć tak więc mam do was kolegów którzy mają aira (robili, kupowali nie ma znaczenia) pare pytań.
Po pierwsze to jakie gwinty macie w swoich airach, bo z tego co się dowiedziałem najlepiej jest robić na gwincie.
Dalej to jakiej średnicy macie okowy wraz z gumami, chodzi mi o to abym nie przesadził z wielkością bo na tył no cóż może nie wejść.
Oraz jakich butli używacie oraz kompresorów, Ja zastanawiam się nad butla 20l i dwoma kompresorami

Tylko od razu bez hejtów dlaczego chcę robić aira a nie kupić i zamontować bez problemu. Mam taki kaprys i tyle.
Wszystkie informacie mogą mi pomóc i przyśpieszyć budowe :) :oki:
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Mam zestaw na dwóch kompresorach viair 480c i dwie butle 20L.Nabicie do pełna trwa około 4 minut.Dokładnych wymiarów okuć nie znam,tył i przód na MTS.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2016, 23:32 przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

na tył robią na amortyzatorach z kitu, bo bałwanki które wejdą na amortyzator gwintowany nie mieszczą się w kielichu
Awatar użytkownika
FriStyL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FriStyL »

No dobra ale to w takim razie gumy na tył jakieś znacznie mniejsze montować ? I Kuba jakie u siebie masz przewody Fi 6, 8 czy 10 ? Dwie butle to nie trochu za dużo ? :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”