[6n] Wymiana kolektora ssąego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Wymiana kolektora ssąego

Post autor: Dawidoo »

Witam :) mianowicie mam takie pytanie bo zabrałem się za demontaż kolektora ssącego i jak włożyłem nowy i przykręciłem potem listwę wtryskowa montowałem to nie chciała mi wskoczyć na swoje miejsce czy ktoś może mi powiedzieć w jakiej kolejności powinno się to robić ? Krok po kroku.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Jeśli jej jeszcze nie włożyłeś to lekko nasmaruj wtryskiwacze jakimś smarem ale delikatnie, i wepchnij ją tylko nie połam jej, potem przykręć śrubki i sama się ściągnie.
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Musisz dociskać wtryski i lekko nimi poruszać. Mimo wszystko są jednak mocno przechylone, bardziej niż wydaje się, ze powinny być. Tylko bez młotka ;)
Pomogłem ? Kliknij pomógł
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Te uszczelki przesmarować tak ?
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

tak, wepchnij i złap śrubami i dokręcaj tylko raz jedna raz druga i wskoczy na swoje miejsce.
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Tylko teraz pytanie gdzie najpierw włożyć wtryskiwacze do listwy czy do kolektora ? Jaka kolejność bo tam są z dwóch stron uszczelki okrągłe i one chyba nachodzą z jednej strony na wtryskiwacz i z drugiej też na wtryskiwacz i potem wpychać tak ? I jeszcze są takie zabezpieczenia na górze metalowe na wtryskiwacze i jak one mają być ? Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”