[86c2f] 1.6 ABU+ T układ chłodzenia z pompą elektryczną

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hrum
Początkujący
Początkujący

[86c2f] 1.6 ABU+ T układ chłodzenia z pompą elektryczną

Post autor: hrum »

Witam , mam pytanie do posiadaczy polówek u-Turbionych , a mianowicie u mnie jest problem z przegrzewaniem sie wody , czy macie wstawione jakies pompy wody elektryczne albo cos innego co zwieksza wydajnosc obiegu wody (jak macie to w jakim miejscu wstawionym i w co podpięte ) , ja planuje wstawic elektryczna, dodatkowa pompe i mam nadzieje że cos pomoże , do tego bedzie zamontowana nowa nagrzewnica nissens , nowy termostat wahler i gruba 4 cm chłodnica alu taka jak ori od pewnego szwaba , jak macie jakies pomysły albo rozwiazania prosze o posty 8-)
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Duza chlodnica na pewno pomoże. Plyn chlodniczy o jakiejs lepszej specyfikacji tez bylby dobra decyzja.
Oczywiście zakladam ze sklad mieszanki masz prawidłowy. Intercooler moze sie tez nie wyrabia i powietrze za cieple idzie ?
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kerst »

a pompa wody wymieniona ? jak zmienisz taki zestaw chlodnica alu termostat itp proponuje temrmowlacznik wentylatora kupic z audi a8 o nizszych temp zalaczania wentylatora tez cos da, ew zalej uklad jakims srodkiem lepszej jakosci ktory sam w sobie obniza temp
h
hrum
Początkujący
Początkujący

Post autor: hrum »

pompa wody tez jest nowa , wystrojony tez jest na ecumasterze , narazie poskładam to na tym wszystkim nowym i tym termowłącznikiem od a8 i zobacze
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”