Polo 86c Coupe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Polo 86c Coupe

Post autor: adamrychu »

Kilka dni temu kupiłem 86c 1.3 benzyna 1987r. za śmieszne pieniądze.
Fotki z ogłoszenia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co do samego samochodu:
Podłoga w nie najgorszym stanie. Są wszystkie sierpy listwy osłony progów itp (to cieszy bo jest praktycznie 100% oryginał).
Na dzień dobry wylecą oczywiście śmieszne felgi które tutaj nijak nie pasują. Również hak będzie zdemontowany. Blacharsko są ogniska rdzy ale tragedii nie ma. Jeden bok paparany srebrzanka :/. Wnętrze dosyć zadbane i fajne fotele i boczki materiałowe. Co do mechaniki nic nie stuka nic nie puka. Jedynie zauważyłem że brak jest odcięcia zapłonu przy wysokich obrotach :crazy:. Ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na temat samego silnika? Bo nie mogę znaleźć jego oznaczenia.
W planach na chwile obecną jeździć jeździć jeździć. na 99% będzie remont blacharski ale nie w tym roku. Muszę swoją 2f fox doprowadzić do jakiegoś porządku przez zimę.
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: garbatymarcin »

Poza tym, że jest to gaźnikowiec, to nic więcej nie potrafię powiedzieć, z zewnątrz silniki były praktycznie identyczne, różniły się osprzętem. U ciebie w komorze widzęchyba zwykłą cewkę zapłonową, których nie było przy wtrysku, z tego co się orientuję, chyba jest to MH lub pokrewny, ale myślę, że inni będą mieli większą pewność :)

Odcinki nie ma, bo to gaźnik, proszę pana ;) Faktem jest, że można spotkać odcinki na gaźnikach, ale chyba nie w polo.

Co mogę więcej powiedzieć...? Auto wygląda w porządku, wnętrze chyba jest troszkę już zmęczone, ale do ogarnięcia. Tak czy inaczej, powodzenia w modach ;)
Było: 1302 \'71, 86c \'87, 6n \'97
Jest]Derby 86c \'82[/url], CG9 \'00
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

A czyli to gaznik :D
Co do wnetrza jak na tyle lat deska boczki sa w niezlym stanie. Fotele trzeba by wyprac ale nie sa poprute wiec tez jest to do ogarniecia. Licznik jedynie pokazuje predkosc ale nie liczy km. Mam inny wygrzebalem tylko nie moge odpiac linki od predkosciomierza.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Fajną sztukę z potencjałem trafiłeś, też mi się wydaje że to MH, nie ma naklejki w bagażniku z oznaczeniem ? Czekam na update'y !
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Tak mi się wydaje, że to gaźnikowiec, musiałbyś zdjąć patelnię, i zobaczyć co pod nią jest. Jeśli to gaźnik, Pierburg 2e3, to najprawdopodobniej jest to MH, 1.3 55 kucyków.

Zdejmujesz zaczepy pokrywy, wyciągasz filtr, zdejmujesz węże powietrza, i potrzebujesz pewnego specyficznego narzędzia, jakim jest grzechotka z nasadką 8.
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Dokładnie to jest MH w karcie pojazdu wpisany jest jeszcze nr silnika :D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Gratuluje zakupu! Ma potencjał,ale pracy też pochłonie sporo. Jak odszczurzysz to widzę tu dobrą glebę i koło ;)
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Bedzie sporo pracy. Ktos moze mi doradzic jak odpiac linke predkosciomierza od licznika. Chce wyjac go ale linka go trzyma.
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Od strony silnika powinieneś być w stanie ją pociągnąć. Chwytasz mocno, i ciągniesz, wystarczy, że się wysunie o kilka centymetrów, nawet 2 wystarczą.
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

No no, fajna baza, pogratulować zakupu. Trochę czyszczenia Cię czeka ale jak oglądałem posty z Twoim FOX'em jestem pewny, że ładnie ogarniesz i te autko :D
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Obrazek
Awatar użytkownika
tomcho666
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomcho666 »

Ładnie mu na tych rolkach. Planujesz jakieś obniżenie? :)
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Bardziej to koło pasuje tutaj niż do 2f'a, moim zdaniem ;)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""adamrychu""]Bedzie sporo pracy. Ktos moze mi doradzic jak odpiac linke predkosciomierza od licznika. Chce wyjac go ale linka go trzyma.[/quote]

[quote=""garbatymarcin""]Od strony silnika powinieneś być w stanie ją pociągnąć. Chwytasz mocno, i ciągniesz, wystarczy, że się wysunie o kilka centymetrów, nawet 2 wystarczą.[/quote]

:shock: Co to za barbarzyński patent ?

Linka z tego co wiem jest w dwóch wersjach(piszę na przykładzie dwóch golfów mk1, które miałem-de fakto ten sam licznik co w polo)- zakręcana do licznika lub na zatrzasku.
Odkręcasz licznik i jak masz chudą łapę, to wsadzasz ją, wymacujesz linke zamocowana z tyłu licznika- wyczujesz czy jest taka jakby nakrętka czy zatrzask ;)
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Temat licznika jest już zamknięty. Będzie gleba prawdopodobnie lakier też ale wszystko w swoim czasie. Poszukuję lusterek bez regulacji i tylną półkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”