A ja miałem zrobione tak że od strony obudowy filtra powietrza gdzie wychodzi i wchodzi do tej puszki okrągłej zamiast wchodzić do tej puszki to miałem wkręconą śrubę do wężyka czy to coś przeszkadzało albo nie ? Pozdrawiam
now iesz... jak coś ma być podłączone to ma być, anie zaślepione śrubką
jesli jest jak napisał wyżej Winiacz to zapewne regulator ciśnienia podaje za wysokie lub za niskie
Nie, teraz możesz mieć dziwne objawy. Nie bez celu odłącza się to podciśnienie. Przyuważ czy podczas hamowanie obroty Ci nie spadają, chyba, że nie masz tej gruszki podłączonej do kolektora to nic nie będzie się pewnie dziać. Zaślepione było, żeby syf nie leciał nic więcej.
Jakoś Marcin86C inaczej twierdzi że jak coś ma być podłączone to tak ma być to teraz jestem już głupi jeden pisze tak a drugi tak Mój kolega ma te same polo tylko rocznik 97 i silnik 1.4 i miał to podłączone normalnie to jak to jest w końcu ?
Zobacz sobie w ETCE. Ale skoro producent zaprojektował, że ma być podłączone to tak ma być. Wszelkie kombinacje w mniejszym lub większym stopniu wpływają na pracę silnika w tym przypadku.
W ETCE tego nie widzę to już nie wiem sam jak powinno być każdy się inaczej wypowiada na ten temat może niech ktoś napisze jak ma czy wsadzone w ta gruszkę czy nie ?
jest to wężyk podciśnienia, który wychodzi z kolektora ssącego, i wchodzi prawdopodobnie do jakiegoś elektrozaworu(?) w listwie wtryskowej, prawdopodobnie coś otwiera (na pewno coś reguluje z paliwem)
jeżeli coś jest nierozbieralne, zrób wszystko by udowodnić że takie nie jest...
To co napisałem to nie znaczy, że tak ma być.. Człowieku ogarniać zacznij świat bo Ty nawet o byle g... pytasz a odpowiedzi i tak nie rozumiesz. Uważam, że ktoś tak zrobił bo być może silnik ma problemy z pracą na podłączonych podciśnieniach..