Wydech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mateoo
Newbie
Newbie

Wydech.

Post autor: mateoo »

Witam wszystkich posiadaczy vw polo ;)

A teraz do sedna sprawy..
Podczas parkowania tyłem "odbiłem" się delikatnie od krawężnika.. Po pewnym czasie wyjeżdżałem samochodem załadowanym w 5 osób i podczas przejeżdżania po koleinach poczułem,że przytarłem.. Szybko zjechałem i sprawdziłem czym mogłem zachaczyć..
Na to wychodzi,że podczas parkowania i odbicia się musiałem odbić końcówką wydechu,ponieważ zdaje mi się,że rura łącząca środkowy wydech z końcówką wydechu jakby opadała delikatnie i chyba tym musiałem przytrzeć.. ;/
Ale co gorsza jeżdżąc nim (gdy jechałem sam) odczuwałem,że silnik przy ruszaniu itp ma ciężko i jakby głośniej w niektórych momentach głośniej chodził..
I mam do was pytanie..
1)Czy to może być od jazdy na gazie?
2) Co powinnienem zrobić,żeby sprawdzić dokładnie w jakiej części wydechu muszę coś zrobić..?

Po położeniu się pod samochód zauważyłem,że końcówka po jednej trzyma się na uchwycie do tego przystosowanym,a po drugiej na gwoździu.. Musiał jakiś poprzedni właściciel zrobić tą prowizorkę..

Proszę was o pomoc , z góry WIELKIE DZIĘKI ! ;)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2009, 14:27 przez mateoo, łącznie zmieniany 1 raz.
m
mateoo
Newbie
Newbie

Post autor: mateoo »

siedziałem pod nim..
obejrzałem go z kierowcą ,który się zna na tym,i widać,że od środkowego tłumnika do końcówki wydechu,jest strasznie luźna i puka.. Nie ma tam żadnego mocowania(dopiero przy końcówce)..
trzeba dorobić żeby był bardziej sztywny i powinno być dobrze ;)
dzięki za odp ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”