Jeżeli transpondery w polo 9N są takie same jak w passacie B5, to operacja będzie prosta. trzeba zakupić sterownik centralnego zamka z kluczykami pilotami, wyfrezować groty, podłączyć sterownik i zakodować immo. poszukaj info o transponderach w 9N i opisz tutaj. potem się pomyśli.
Witam
Pewnie że można. nawet jest manual w dziale "Manuale".
Można to zrobić nawet na ori częściach. Potrzebujesz:
1) moduł komfortu z końcówka "E" przy numerze części.
2) Pilot z kluczykiem scyzorykiem
3) Transponder można przełożyć z obecnego kluczyka.
Całość w 300zł powinna się zamknąć.
Witam.
Jeśli byłbyś zainteresowany montażem jednego z "uniwersalnych sterowników" dostępnych na serwisach aukcyjnych, to ostatnio to opisywałem: viewtopic.php?f=192&t=63160
[quote=""Witek6935""]Musisz rozebrać stary kluczyk i wyjąć z niego pastylkę transpondera. Potem ją włożyć do nowego kluczyka i to wszystko.[/quote]
oczywiście tak można zrobić. to najprostsza metoda. ale można tez dokupić pastylki immo, zakodować i cieszyć się z 3-4 kluczyków.
[quote=""czaja""][quote=""Witek6935""]Musisz rozebrać stary kluczyk i wyjąć z niego pastylkę transpondera. Potem ją włożyć do nowego kluczyka i to wszystko.[/quote]
oczywiście tak można zrobić. to najprostsza metoda. ale można tez dokupić pastylki immo, zakodować i cieszyć się z 3-4 kluczyków.[/quote]
Ppewnie, że można. Ale:
1) po co komu 3-4 kluczyki?
2) to dodatkowy koszt
3) trzeba miec kabelek, vag-coma
4) trzeba wiedziec jak. Są manuale, ale jeśli ktoś pyta o najprostsze rzeczy to zakładam, że to może być mały kłopot.
Witam wszystkich, ja przymierzam się do uruchomienia scyzoryka w mojej 9n3. Moduł z końcówką "E" już zamówiony teraz mam dylemat w sprawie kluczyka czy brać oryginał używany i zajechany czy zamiennik.
Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=5513648044
Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat takiego zamiennika? W aukcji Pan napisał że to jest ORYGINAŁ ale coś za tani jak na moje oko. Czekam na sugestie, a może ktoś z forumowiczów posiada taki scyzoryk.