Witam tak jak w temacie napisałem chodzi mi o wymianę rozrządu wraz z pompą wody 1.6 75km rok 98 a dokładniej czy da się samemu to zrobić czy lepiej oddać do mechanika ? A jak się da to prosiłbym o dokładnie opisanie co trzeba zdemontować krok po kroku żeby wymienić cały rozrząd.Czekam na wypowiedzi na ten temat kto oczywiście się zna na tym.Pozdrawiam Dawidoo
Wszystko jest opisane w książce sam naprawiam, a w internecie jest cała kupa poradników do bliźniaczego 1.4 AEX
Da się zrobić samemu, ale pytanie brzmi, czy chce ci się walczyć ze słabym dostępem, oraz czy ufasz swojejpracy bardziej niż mechanikowi. Bo silnik jest kolizyjny, i pomyłki nie wybacza.
Jak napisałem wyżej to nie mam silnika 1.4 a silnik 1.6 dokładnie jeśli się da to chciałbym o dokładny opis co i jak po kolei trzeba zrobić zdemontować odkręcić itd.
Tak jak napisałem, jest to bliźniaczy silnik. Mam u siebie obydwa. Wszystkie wykonywane czynności są identyczne.
Żebyś ty się pytał o instrukcje do portingu głowicy, to tam są różnice, ale rozrząd wymienia się identycznie.
co za problem kupić "sam naprawiam" jak napisał Winiacz albo użyć google?
gdyby tak wiele osób zadajacych pytania kupiło tą ksiązkę to by nie było problemów i prostych pytań