Spuszczenie benzyny z baku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Spuszczenie benzyny z baku

Post autor: ql89 »

Witam. Mam pytanie czy w polo 6n spuszczenie benzyny z baku jest mozliwe przy użyciu normalnej rurki i kanistra bez zadnego "specjalistycznego" sprzetu ? Pytam ponieważ ostatnio w nocy ktoś dobierał się do mojego baku ale albo został spłoszony lub akcja mu sie niestety nie udała :angry2: A że mam zepsuty zamek w korku oraz brak centralki miał ułatwione zadanie, musze zainwestować w nowy korek a tymczasowo powiedzcie mi czy mam powody do obaw ?
Awatar użytkownika
krzysiu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiu »

Za pomocą rurki można spuścić paliwo ale nie do końca.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

ql89
spuszczenie jest mozliwe tak jak mowi krzysiu ale niestety calej ilosci paliwa nie spuscisz...

ja bym na Twoim miejscu sprawdził te benzyne, bo jakby Ci ktos cos dosypal do baku to byłoby bardzo nie ciekawie...
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

dobra już jest kupiony korek i bak zamkniety więc teraz jedynie mogą rozwalić zamek i się do niego dostać ale wątpie żeby im się chciało :cool: A do baku raczej nic nie wsypali bo od tego całego zdarzenia zrobiłem juz jakies 50 km i nie ma żadnych niepokojących objawów i mam nadzieje ze tak pozostanie...
Awatar użytkownika
CinkoPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: CinkoPolo »

Jeśli już zrobiłeś 50KM to nie masz powodów do obaw,no chyba że użyli jakiegoś radzieckiego specyfiku :) Żartuję oczywiście i szerokości życzę :)
Ut vincas,disce pati,ut vivas,disce mori...
Obrazek
Moja Polusia na PJ
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Nie martw się tym zbytnio, kupisz spokojnie za nieduże pieniądze korek z zamkiem.
np. taki albo szukaj może taniej znajdziesz, ja mam taki jak na aukcji i spisuje się super.
http://www.allegro.pl/item686634077_vw_ ... ml#gallery
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

również kupiłem taki jak na tej aukcji ;) Więc problem rozwiązany-korka chyba nie przegryza :vinsent:
k
keiman2
Newbie
Newbie

Post autor: keiman2 »

Witam, przyłącze się do tematu, nie chce już zakładać nowego. A więc dziś zadzwonił do mnie tata abym kupił ropy do ciągnika. Ja nie mając żadnego karnistra zatankowałem do swojej polóweczki, myśląc że gdy będę w domu to spuszczę z samochodu. Gdy byłem już w domu, próbowałem spuścić paliwo przewodem przez wlew paliwa, ale nic z tego. Pod zbiornikiem paliwa nie znalazłem żadnego korka, ani nic. Więc moje pytanie brzmi w jaki sposób mogę spuścić paliwo z polóweczki?
a
artmajster
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artmajster »

pod siedzeniem pasażera z prawej strony znajdziesz czujnik ilości paliwa w baku
odkręć, wyjmij częściowo i spuścisz paliwo

OT: dziwny sposób transportu paliwa :)
Polo 6N Variant | 1,9 SDI AEY | 1998 r.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”