Witam. Mam pytanie czy w polo 6n spuszczenie benzyny z baku jest mozliwe przy użyciu normalnej rurki i kanistra bez zadnego "specjalistycznego" sprzetu ? Pytam ponieważ ostatnio w nocy ktoś dobierał się do mojego baku ale albo został spłoszony lub akcja mu sie niestety nie udała :angry2: A że mam zepsuty zamek w korku oraz brak centralki miał ułatwione zadanie, musze zainwestować w nowy korek a tymczasowo powiedzcie mi czy mam powody do obaw ?
dobra już jest kupiony korek i bak zamkniety więc teraz jedynie mogą rozwalić zamek i się do niego dostać ale wątpie żeby im się chciało A do baku raczej nic nie wsypali bo od tego całego zdarzenia zrobiłem juz jakies 50 km i nie ma żadnych niepokojących objawów i mam nadzieje ze tak pozostanie...
Nie martw się tym zbytnio, kupisz spokojnie za nieduże pieniądze korek z zamkiem.
np. taki albo szukaj może taniej znajdziesz, ja mam taki jak na aukcji i spisuje się super. http://www.allegro.pl/item686634077_vw_ ... ml#gallery
Witam, przyłącze się do tematu, nie chce już zakładać nowego. A więc dziś zadzwonił do mnie tata abym kupił ropy do ciągnika. Ja nie mając żadnego karnistra zatankowałem do swojej polóweczki, myśląc że gdy będę w domu to spuszczę z samochodu. Gdy byłem już w domu, próbowałem spuścić paliwo przewodem przez wlew paliwa, ale nic z tego. Pod zbiornikiem paliwa nie znalazłem żadnego korka, ani nic. Więc moje pytanie brzmi w jaki sposób mogę spuścić paliwo z polóweczki?