[6N] Problem z przyśpieszeniem

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

t
tumajj
Newbie
Newbie

[6N] Problem z przyśpieszeniem

Post autor: tumajj »

Witam! Jestem nowy na forum i bardzo proszę o pomoc.
Żona brała udział w kolizji moim Polo 1.0 1998 rocznik 50KM. Nie będę przytaczał szczegółów ale sprawa oparła się o biegłego sądowego, który w opinii napisał, że żona opuszczając skrzyżowanie przyśpieszyła na 10 metrach od 0 do 25 km/h. Proszę napiszcie mi czy to jest możliwe bo sprawa jest decydująca dla prawidłowej symulacji kolizji. Ja próbowałem 150 konną lancią i nie DAŁEM ZA CHOLERĘ RADY. Więc albo polo przyśpiesza jak Ferrari albo biegły to idiota. Polówką nie mogę sprawdzić gdyż jest rozbita.
Jeżeli macie jakieś dane dotyczące przyśpieszeń to będę wdzięczny za przesłanie
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
rybatychy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rybatychy »

Duzo zalezy od skrzyni biegow ale na 10m nie ma szans raczej jutro podjade do kumpla to sprawdzimy co i jak to idzie a co ci dokladnie za dane sa potrzebne ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
t
tumajj
Newbie
Newbie

Chodzi głównie o to, że pan "biegły" założył w symulacji kolizji, że moja żona była w stanie 50-cio konną polówką ruszyć ze skrzyżowania w lewo i uzyskać na 10 - ciu metrach prędkość 25 km/h. Po prostu pan biegły poszedł po najmniejszej linii oporu i nawet nie oglądając uszkodzeń pojazdu wrzucił do programu symulującego kolizję takie dane, które dawały mu satysfakcjonujący go wynik. A ja muszę mu udowodnić że jest to fizycznie niemożliwe
Awatar użytkownika
rybatychy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rybatychy »

Tak jest to niemożliwe wybebeszony aex na najkrótszej skrzyni z 1.0 nie dał rady nawet na prosto nie dało rady :)
Na tych 10 m poprostu polo mieli kapcia ;D no ale co sie tu dziwić to sa 4 jego długości

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
t
tumajj
Newbie
Newbie

Dzięki wielkie za potwierdzenie moich przypuszczeń.
Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś dane fabryczne dotyczące przyśpieszeń polówki, które byłyby wiarygodne przed sądem to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie
Pozdro!
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”