Witam wszystkich, 6n2 gti 2001. Mam nastepujacy problem musze wymienic tlumik srodkowy wiec z braku czasu oddalem samochod do mechaniora zeby sie tym zajal, mial zamowic tlumik i go zamontowac co pewnie jest proste ale zadzwonil do mnie z info ze tlumik jest za krotki i musi zamowic inny (zamowil juz trzy i zaden nie pasuje :butcher: ,dodam ze caly uklad jest fabryczny bo sa jeszcze wytloczenia vw) i pytanie brzmi czy jest to mozliwe ze czesci dostepne na rynku sa produkowane za krotkie co pewnie jest bzdura czy powinienem zmienic mechanika. Sorry za rozprawke ale krocej sie nie dalo. Pozdrawiam :amen:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2015, 12:54 przez NiePytaj, łącznie zmieniany 1 raz.
najwyraźniej nie potrafi zamówić odpowiedniego dla Twojego auta (może szuka w tanich zamiennikach)
na forum w giełdzie jest ktoś oferujący nowe części w dobrych cenach (również z ASO) skieruj się może do niego z tym zakupem
Wlasnie odnosnie znalezienia odpowiedniej czesci nie powinno byc problemu, nie mieszkam w PL i tutaj wystarczy podac numer rejestracyjny pojazdu i wszystkie czesci sa skatalogowane mozna wybrac od tanich zamiennikow po rekomendowanych producentow. Gosciu zasugerowal ze jedyne rozwiazanie jakie on widzi to tlumik na zamowienie podal mi nawet nr telefonu do wykonawcy, ale ze to wszystko wydaje mi sie jakos podejrzane to wolalem sie poradzic. Odnosnie tego lacznika to tez odrazu tak pomyslalem ale wydawalo mi sie ze gosciu ogarnia temat i nie trzeba mu mowic co jest 5. Mam na oku jeszcze jednego mechanika, zapytam jak on to widzi :banghead: dam znac co z tego wyszlo i znowu mala rozprawka sorry pozdrawiam