[86c2f] Sprężyny na tył.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

O
ORZi
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] Sprężyny na tył.

Post autor: ORZi »

Mam jeden problem a mianowicie. Jest konieczność kupienia 2 sprężyn ponieważ poprzedni właściciel chyba chciał zrobić z polo terenówke, wsadził (dystanse?) w sprężyny i jedna się poddała i pękła. I teraz mam problem bo niewiem jakie mają być te sprężyny. Chodzi mi o to żeby siedział tak jak seryjnie był posadzony. I jeszcze jedno, wymieniać odrazu amortyzatory czy zostawić, amortyzatory sprawne.
Obrazek
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

kup normalne seryjne i bezie dobrze
amortyzatora wymieniać nie trzeba... chba ze nie jest do polo bo czasem wsadzaja z golfa 2/3 żeby podnieść tył
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Najlepiej idź do jakiegoś pobliskiego sklepu motoryzacyjnego. Powiesz ze chcesz dwie tylnie sprężyny to dostaniesz sprężyny z seryjna wysokością. Chyba ze chcesz używane to szukaj zwykłych,zazwyczaj w opisie aukcji pisze czy to zwykle sprężyny czy obniżające. A amortyzator jeśli jest sprawny to nie ma sensu wymieniać.

Ciekawe co ktoś miał na myśli stosując takie rozwiązanie :-D
O
ORZi
Raczkujący
Raczkujący

Niewiem co miał na myśli, wiem tylko że musiał być niezbyt rozgarnięty. A macie jakieś patenty jak sprawdzić czy amortyzator jest od polo?
A
Anonymous

po numerach nabitych na nim
O
ORZi
Raczkujący
Raczkujący

I jeszcze pytanko jedno, czy spreżyny do GT były takie same jak do innych, czy jakieś inne trzeba szukać (nie wiem krótsze?) ?
A
Anonymous

GT były takie same jak reszta, do G40 były -15 albo -20mm
Mogę Ci sprawdzić numery w etce dla pewności, ale to jutro bo w domu nie mam nie mam tylko musisz podać rocznik i wersje silnikową bo GT miały różnie (3F, NZ, AAV) chociaz bloki są te same w tych silnikach i różnice są tylko w osprzęcie, a to minimalne różnice w masie
O
ORZi
Raczkujący
Raczkujący

Dobra to już się nie fatyguj, takie same kupie jak są do innych. Dzięki bardzo za pomoc.
A
Anonymous

Może komuś innemu się przyda kiedyś
http://prntscr.com/7mzr3p
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

W temacie mojego steilhecka (patrz podpis) znajdziesz kilka postów walki z za wysokimi sprężynami.
d
dany G40
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dany G40 »

http://olx.pl/oferta/vw-polo-nowe-amort ... 9OZAD.html
na same sprężyny się opłaca niedawno kupiłem 2 szt na tył jakieś lejoforsy bo innych nie było za prawie 2 stówki
A
Anonymous

amortyzatory ze zdjęcia są tak nowe i tak dobrej jakości ze tuleje metalowo gumowe z nich wypadają...
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”