[6N] Termostat przepuszcza - duży obieg.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
Fazik83
Raczkujący
Raczkujący

[6N] Termostat przepuszcza - duży obieg.

Post autor: Fazik83 »

Witam,
Dawno już nie zaglądałem na forum, ale AEX nad jest w moim posiadaniu i mam z nim problem...
Wymieniałem obudowę termostatu, bo oryginalna się zepsuła i zaczęły się problemy.
Powoli łapie temperaturę i w czasie jazdy potrafi ją zgubić - prosta sprawa, termostat. Wymieniłem miesiąc temu na Verneta + króciec. Pierwsze nagrzanie ok, później przepuszcza.
W tygodniu kupiłem Wahlera i króciec. Dziś mechanik wymienił. Pierwsze nagrzanie super, ale zgłaszałem mu problem i zrobił po wymianie autem rundke i oczom nie mógł uwierzyć jak na nowym termostacie temperatura zaczęła spadać w czasie jazdy a na zewnątrz mamy dziś 21 st C. Wahlera sprawdzałem wczoraj 2 razy w szklance - był dobry.
Proszę o pomoc w tym temacie, bo nie wiem o co chodzi.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Miałęm coś podobnego u siebie w 6N2 i tylko króciec z ASO nie przepuszczał, wszystkie inne zamienniki z którymi się spotkałęm były chyba źle wymierzone bo wszystkie ewidentnie przepuszcały i był duży obieg. Także warto to sprawdzić.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
F
Fazik83
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Fazik83 »

Winny był króciec, przepuszczał mimo, że był nowy. Używany oryginał załatwił sprawę. Dziękuję, pomogłeś. 87 stopni osiąga teraz po przejechaniu 3,5 km - jadąc delikatnie.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Nie ma sprawy, ciesze się że rozwiązałeś sprawę :piwo:
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
danieldeni20
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: danieldeni20 »

Witam. Podepnę się pod istniejący temat za co przepraszam jego założyciela ;)
Polo 9n 1.4 TDi . Panowie Po ilu km osiągają wasze traktorki temperaturę roboczą 90sC?Mojej mamy autko osiąga ją dopiero po przejechaniu 6-7km... Bardzo mnie to dziwi gdyż w moim bmw 2.0d mam 90sC po przejechaniu 3.5KM...
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”