[6n2] probem z automatyczna skrzynia biegow

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maxdredi
Newbie
Newbie

[6n2] probem z automatyczna skrzynia biegow

Post autor: maxdredi »

witam,
Mam polo 2000r 1.4 mpi (60KM) AKK ze skrzynia 4 biegowa automatyczna EAR.

Skrzynia na biegach nie lapie gdy jest zimna, auto jest jakby na luzie. Jednak gdy trzymam przez 7min obroty na 2tys to skrzynia nagle lapie i wszystko jest ok. jak juz raz zlapie to wszystko dziala jak w zegarku- nie ma odlosow, piskow czy sgrzytow- ladnie zmienia biegi.
Poszedlem do mechanika i komputer wyswietlal blad G68 - czujnik predkosci skrzyni biegow oraz 652- gearbox monitoring error (spowodowany pewnie bledem G68).
Sam wymienilem dzisiaj czujnik 001 927 321A, odlaczylem akumulator aby zresetowac kompa i .... dupa. Nadal te same objawy skrzyni biegow- nie lapie na zimnym.
Czy trzeba skasowac blad skrzyni w komputerze czy dzieje sie to automatycznie po odlaczeniu baterii na kilka minut?

ps.
Ktos wie dlaczego skrzynia nie chce lapac jak jest zimna gdy nie ma zadnych errorow?
Jest tam jakas pompa ktora ma slabe cisnienie?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

radę mam jedną... jedź do dobrego speca od automatów
skrzynie automatyczne w tym aucie to taka rzadkość że nie sądzę aby ktokolwiek tu potrafił Ci lepiej pomóc

PS błędy skasować się mogą przy odłączeniu ale po jakim czasie tego nie wiem (na pewno długim), bo to zależny od podtrzymania komputera
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”