[6N] brak mocy 1.3 adx

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nfs33
Newbie
Newbie

[6N] brak mocy 1.3 adx

Post autor: nfs33 »

Witam. Mam w domu polo 6n z silnikiem 1.3 ADX, problem z polóweczką wygląda następująco, polo dusiło się przy prędkości 120km/h i nie chciało iść więcej więc zawiozłem do mechanika, który wymienił mi filtr paliwa na nowy, no i rzeczywiście polówka ożyła v-max się podniósł, było ok. Wtedy musiałem wyjechać na tydzień i autem jeździła mama, a po moim powrocie zaraz pojechałem zmienić opony no i zmieniłem z 155/70r13 na 175/65/14. Zaraz po zmianie opon miałem dłuższą trase i była okazja żeby przycisnąć a tu niespodzianka, polo nie chce iść znowu więcej niż 120 km/h, z tym że teraz już sie nie dusi tylko po prostu nie potrafi więcej. Nie potrafie stwierdzić czy tak się zaczęło dziać po zmianie opon czy już się tak działo zanim je zmieniłem bo byłem nieobecny, a moja mama do dynamicznych kierowców nie należy :P I teraz do was pytanie czy przez zmiane opon v-max mógł spaść aż o 40km/h? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)

edit: jednak znowu ją dusi
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Filtr powietrza jak wygląda ? dawno wymieniany ? świece, przewody, kopułka ? może zapłon trzeba ustawić ?
n
nfs33
Newbie
Newbie

Filtr powietrza ok, wymieniany razem z filtrem paliwa. Świece kopulka i przewody robione jakieś 7k km temu.
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Jak kolega wyżej pisze sprawdź na początek te podstawowe rzeczy. Polo katalizator jeszcze posiada? jaki przebieg? Z gazem czy bez?
n
nfs33
Newbie
Newbie

Przebieg 204500, bez gazu z katalizatorem. Dodam jeszcze ze auto od jakiegos czasu nie zawsze odpala za 1 razem, tzn przekrece rozrusznikiem polo wkreci sie do 900 obrotów i zaraz zgaśnie. Dopiero za kolejnym razem normalnie odpala, ale nie dzieje sie tak zawsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”