[86c2f] po rozgrzaniu silnika uciekają hamulce

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[86c2f] po rozgrzaniu silnika uciekają hamulce

Post autor: Czołg GT »

Koledzy pojawił się problem, otóż po przejechaniu około 20-30 km i rozgrzaniu silnika pedał hamulca robi się miękki, na tyle że prawie wciskam go do podłogi i hamulec jest bardzo słaby, jak auto ostygnie 20 minut jest dobrze, normalnie jak auto jest zimne hamulce mam brzytwy, tarcze klocki bębny i szczęki prawie nowe i nie żadna lipa, układ jest szczelny bez zastrzeżeń.
Może ktoś się już z czymś taki spotkał i się szybko wypowie zanim wjadę komuś w kuper, dzisiaj się już ratowałem ręcznym w najmniej spodziewanym momencie :crazy:
Aha dodam jeszcze że trochę obroty falują jak wciskam hamulec do oporu, podejrzewam zawór zwrotny z kolektora ssącego do serwa.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

sprawdz rurkę podciśnienia właśnie i ten zawór o którym piszesz
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

A ja bym sprawdził pompę hamulcową. Podciśnienie ma wspomagać hamowanie. A skoro mimo wcisnietego hamulca auto nie hamuje to oznacza, że płyn hamulcowy nie jest tłoczone pod odpowiednim ciśnieniem do cylinderkow.
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

Wąż podciśnienia z zaworem zwrotnym sprawdziłem, wszystko wydaje się być w porządku, najgorsze w tej usterce jest to że się ujawnia po rozgrzaniu powietrza w komorze silnika :scratch: a jak sprawdzić pompę hamulcową bo tam jeszcze nigdy nie zaglądałem i nie znam jej budowy od środka.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”