[9N] fl 1.4 TDI 2006r.Zmiana skrzyni z MANUALA na AUTOMAT

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maciej19911107
Newbie
Newbie

[9N] fl 1.4 TDI 2006r.Zmiana skrzyni z MANUALA na AUTOMAT

Post autor: maciej19911107 »

Witam,
Mam taki problem ze skrzynia, bo muszę wymienić skrzynie w polo na automat dla wygody mojego Taty :) i nie wiem co muszę przygotować do wymiany i nie znam skrzyni automatycznej (jaki symbol) i co potrzeba oprócz skrzyni i mieszka ... czy coś w kompie trzeba zmienić ? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Maciej
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Kolego nie ma takiej możliwości. Polo 9N/9N3 nie występowały w konfiguracji diesel/automat.Były tylko w benzynie 1.4 i 1.6 . Dopiero w nowym Polo 6r jest diesel/automat. Ale myślę że nawet gdyby była taka możliwość to raczej byłoby to nie opłacalne,zbyt rozległa operacja,zbyt dużo części do wymiany. Lepiej sprzedać auto i kupić od razu ze skrzynią automatyczną. Pozdrawiam. :piwo:
m
maciej19911107
Newbie
Newbie

Post autor: maciej19911107 »

no tak myslałem... hmm Tata jest inwalidą i nie ma siły juz w nogach aby mogł wcisnac sprzegło a polo ma od nowosci oczywiscie sam juz przeprowadzałem modyfikacje gazu jak i hamulca w rączce gaz ma jak w motorze na linke i dźwignia hamulca pchajac ja do przodu musze pomyslec jak zrobic to sprzeglo a polo szkoda sprzedawac bo ma juz w silniku 110 km . :) jutro pokaże foto real moze bedą nowe pomysły a na skrzynie moge wydac nawet 3 tys . mysle ze w tym powinienem sie zmiescic . :bomb:
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtek6992 »

Tatuś zapewne mało będzie jeździł więc diesel odpada , opchnąłym na Twoim miejscu 1.4 tdi i kupił benzyniaka z automatem. Wg mnie najlepsze rozwiązanie i chyba najmniej kosztowne
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”